Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Gebe Okulu, anne ve baba adaylarına akşam eğitimleri vermeye devam ediyor.

Gebelik esnasında annenin ve bebeğin ruhsal ve bedensel anlamda sağlıklı bir hamilelik dönemi yaşayabilmesi için Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nce gerçekleştirilen Gebelik Okulu eğitimlerine devam ediyor. Doğum öncesi kurslara gelen anne ve babalar doğuma hazırlık sürecinde aldıkları eğitimlerle bilinçleniyorlar. Eğitimlerde anne, psikolojik ve fiziksel olarak doğuma hazırlanırken baba da onun yanında olarak kendini bu serüvene hazırlıyor.

Doğuma Hazırlanıyorlar


Doğuma iyi hazırlanan bir anne adayının bebeğini daha kolay dünyaya getirdiği belirtilirken doğuma hazırlık eğitimi ise hem bedenen hem zihnen doğuma hazırlıyor. Emzirme ve bebek bakımı gibi birçok konuda verilen eğitimlerin yanı sıra anne adayları doğumhaneyi de gezerek bilgi aldılar. Psikolog, Diyetisyen, Fizyoterapist, Kadın Doğum Uzmanı ve Ebe katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerin sonunda anne adaylarına katılım belgesi veriliyor.

Haber: Uğur Eser