Aydın Valiliği başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” değerlendirme toplantısı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında Aydın’da da gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının öncülüğünde başlatılan koordinasyon planıyla, kadına karşı yaşanan şiddetlerin önüne geçilmesi ve koordinasyonların arttırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda Aydın’a düşen görev ve sorumlulukların görüşülmesi adına gerçekleştirilen toplantıda, yaşanan üzücü olayların tekrar yaşanmaması için kurumlar arası koordinasyonun arttırılması kararı alındı.



Toplantıda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı. İl ve ilçelerdeki 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, Kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il/ilçe bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirildi ve son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde yoğunlaşıldı. Kadına yönelik şiddetle mücadelede güvenlik güçlerinin tek başına yeterli olmasının çok da mümkün olunmayacağının belirtildiği toplantıda, üniversite, baro ve STK’lardan da yardım beklendiğinin altı çizildi. Açıklamanın devamında, “Şiddet önleme merkezimize polis irtibat görevlisi görevlendirilmesi, risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması ve takibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, baro, üniversiteler ve STK’ların da sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların ilimizde ve ilçelerimizde eylem planı haline getirilmesi gibi bir çok konuda çalışma/değerlendirme yapılmış ve Bakanlıklarımızın ortaya koyduğu seferberlikte illerimizin de üzerlerine düşen sorumlulukları gecikmeksizin gerçekleştirmeleri için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, İl Jandarma Komutanı Mesut İnan, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, aynı zamanda 17 ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, İl Sağlık Müdürü, Göç İdaresi Müdürü, Diyanet işleri Müdürü Milli Eğitim Müdürü, Sosyal Güvenlik Müdürü, İl Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürü, ŞÖNİM ve Konukevleri Müdürü ile sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri katıldı.

Haber: Fatih Baştürk Dal