Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek çeşitli bakanlık ve genel müdürlüklerle görüşmeler yapan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, basın toplantısı düzenleyerek Ankara’dan dolu döndüğünü belirtti.

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği 4 günlük Ankara ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir ay önce Koçarlı Belediyesi’ne devredilen Adnan Menderes Kent Ormanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Kaplan; “Burası bize devredildi ama burada eksiklikler olduğunu biliyorduk. Yamaç paraşütü yapmak isteyen, ormanda kamp yapmak isteyen grupların talepleri vardı. Bir de orada kahvaltı yerleri, düğün salonu ve bungalov evleri projemiz vardı. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye bunları yapmak istediğimizi belirttik. Sayın Bakanımız ilgili yerlere bu projenin Aydın’a ve Koçarlı’ya yakışır şekilde en kısa sürede yapılması konusunda gerekli talimatı verdi. Adnan Menderes Kent Ormanı D tipi bir ormandı ama artık A tipi ormana çeviriyoruz projelerimizle. A tipi ormanımızda trekking alanları, hayvan barınağı, çocuk oyun alanları, bungalov evleri, günü birlik mesire alanları, açık hava müzesi, kır düğün salonu, kıl çadır ve diğer ahşap yapılardan çadır kampı yeri, paintball oyun alanı, bisiklet yolu, kahvaltı salonu, paraşüt kulesi, havuz alanları ve şelaleler, bir doğa sporu olan Oryantiring alanı, mevcut alanların restorasyonu ve yön tabelaları ve ibadethanesi olacak. Tabi sadece bunlarla sınırlı değil şuan ki mevcut alanımız 208 dekar fakat kullanabileceğimiz alanın 400 dekar olduğunu biliyoruz. Yani o 208 dekarlık alanda sadece Koçarlı halkının değil Aydın halkının rahatça nefes alabileceği, günübirlik veya haftalık gelebilecekleri bir ortamı Koçarlı ve turizm adına yapmak istiyoruz. Çalışmalarımıza başladık” dedi.

Koçarlı’ya TOKİ Müjdesi


Ankara’daki görüşmeleri kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla TOKİ Başkanı Mehmet Ergün’ü de ziyaret ettiklerini belirten Başkan Kaplan, “Koçarlı’ya 100 konutlu, Romen vatandaşların yaşadığı Şenköy’e de 30 konutluk olmak üzere 130 konutluk ev yapıp ihtiyaç sahibi vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayacağız. Burada söylediğim projeler net ve önümüzdeki süreçte gerçekleşecek projelerdir” dedi.


Cihanoğlu Kulesi kamulaştırılacak


Koçarlı’nın tarihi bir ilçe olduğunu ve bu değerleri korumak ve tarihi yapıları kültür ve turizme kazandırmak amacıyla da ciddi çalışmaları olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kaplan, “Koçarlı’nın simgesi haline gelmiş Cihanoğlu Kulesi ile birlikte çevredeki tarihi yapıları kamulaştıracağız. Cihanoğlu Camii de bu tarihi kompleksin içinde kalacak. Koçarlı’ya gelenler önemli bir kültür mirası olan bu bölgede güzel vakit geçirebilecekler” dedi.

“2050’ye kadar yetecek”


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında merkez mahalleler haricindeki 47 mahallede ciddi su sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Başkan kaplan; “İkizdere Barajı’ndan su getirilmesi ile ilgili o dönemin Bakanı Veysel Eroğlu sayesinde gerçekleştirilen proje ile Koçarlı merkez içme suyuna kavuştu ama Koçarlı sadece merkezden ibaret değil. Şahinciler, Kasaplar gibi merkez haricinde 47 mahallesi olan Koçarlı’da yaşanan su sıkıntısına çözüm olacağız. Sayın Bakanımıza Koçarlı’nın 10 bin kişilik daha suya ihtiyacı olduğunu ifade ettik ve yazışmalarımız gerçekleşti, talimat verildi. Haydarlı, Kasaplar, Yeniköy, Bıyıklı, Güdüşlü, Tekeli, Kumbahçe ve Sobuca’ya kadar olan hatta da 10 bin kişilik 2050 yılına kadar yetecek suyu Sarıçay Barajı üzerinden çözmek istiyoruz. Bunun da startını Ankara’da verdik” dedi.

Koçarlı’ya “Millet Bahçeleri” Yapılacak


Anakara görüşmelerini değerlendiren Başkan Kaplan, hemen hemen her ilde bulunan “Millet Bahçeleri”nin, Koçarlıya da yapıalcağının müjdesini vererek, “Bakanımız ‘Millet Bahçe’sin yapılması için hemen 600 bin TL gönderilmesi talimatını verdi. Koçarlı’da bulunan eski ‘Aşk Gemisi’ olarak bilinen yere ‘Millet Bahçesi’ni kazandıracağız. Eskiden park olarak kullanılan şuanda atıl durumda olan bu 11 dekarlık alana içerisinde düğün salonu olan, ücretsiz internet kafeleri olan, çay bahçeleri olan vatandaşlarımızın rahatça gelip oturabileceği bir alanı imar edeceğiz. Projelendirme çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından finanse edilecek yetmediği yerde Valilik üzerinden kaynak aktarılacak ve Koçarlımıza hediye edilecek” dedi.

36 Kilometrelik Turizm Yolu


Çakırbeyli Kavşağı’ndan Söke’ye kadar 36 kilometrelik turizm yolunun yapılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Kaplan; “Yaklaşık 140 milyon TL’lik bütçe ile gerçekleştirilecek olan bu proje tamamen Kültür Turizm Bakanlığı tarafından finanse edilecek. Yine Çakırbeyli’den Koçarlı’ya kadar bisiklet yolu yapacağız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Karayolları tarafından finanse edilecek. Saydığımız tüm projeleri görev süremiz içerisinde hayata geçireceğiz. Koçarlı bir marka ilçe olacak” dedi.

Haber: Uğur Eser