Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 11 farklı ilde yerleşkesi olan 14 gençlik kampında gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesi için çeşitli organizasyonlar devam ediyor. Gençlik kamplarından biri olan Kuşadası’na bağlı Davutlar mahallesinde bulunan gençlik kampı ise bu yaza yenilenen kamp alanıyla merhaba diyecek.

Bakanlık tarafından yenilenen kamp ile ilgili açıklama yapan Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, ‘‘Gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde geçirmelerine katkı sağlamak için yapılan kamp organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Davutlar mahallemizdeki kamp alanını yenileyerek, gençlerimizin daha ferah ve eğlenceli bir alanda kamp dönemi geçirmelerini hedefliyoruz.’’ dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yavuz, ‘’15 Nisan’da ihalesi yapılan ve yaklaşık olarak 10 Milyon TL’ye mal olacağı düşünülen kampın yenileme çalışması tamamlanmak üzere. Yenileme çalışması tamamlandıktan sonra ülkemizin geleceği olan gençlerimizi misafir edecek olan yeni kamp alanında gençlerimiz doyasıya bir eğlence ile kamp dönemi geçirecekler.’’ ifadelerini kullandı.



Kampların, gençlerin milli ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak üzere hayata geçirilmiş, kapsamlı bir organizasyondur ve geleceğin yatırımı olduğunu belirten Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, ‘’Bakanlığımızca özellikle maddi imkanı kısıtlı gençlerin sosyal, kültürel, zihinsel ve bedensel gelişimlerini sağlamak ve serbest zamanlarını en uygun şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak için organizasyonu yapılan gençlik kamplarından biri de ilçemiz Kuşadası Davutlar mahallemizde yer almaktadır. 3 kişilik bungalovlardan oluşan ve içlerinde duş, tuvalet ve dolaplar bulunan kampta voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahalar ile anfi tiyatronun yanı sıra yüzme havuzu da bulunan Kuşadası Efeler Gençlik Kampı geçen yıl yaz sezonu sürecinde 11 dönemde 1.250 kampçıyı misafir etmişti. Bu yıl ise, Bakanlığımız ve UNICEF işbirliği ile yürütülen ‘‘Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi’’ kapsamında ‘‘Sosyal uyum temalı bir gençlik kampı’’ yapılması başlığı altında Bakanlığımızca yenilenmesi yapılarak, mevcut imkanları iyileştirilerek kapasitesi bir dönem için 150 olan kampçı sayısını 200’e çıkaracak olan bu proje ile geçen yılki oranlarında çok üzerine çıkması sağlanacaktır. Kamp boyunca el sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları, deniz aktiviteleri, spor aktiviteleri ve geziler ile gençlerimizin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen kamp organizasyonuna katılan ve yeni dönemde katılacak olan tüm gençlerimize keyifli bir kamp sezonu geçirmelerini diliyorum.’’ dedi.