Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Demokrasi ve Milli Egemenlik Resim, Hat Sanatı ve Tekstil Sergisi’nin açılış töreni Aydın Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Merhum Adnan Menderes’in anısına gerçekleştirilen 1. Uluslararası Demokrasi ve Milli Egemenlik sergisinin açılış töreni Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler adına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan serginin açılış kurdelesini Vali Yavuz Selim Köşger ve protokol üyeleri kesti. Kurdele merasiminden sonra yanındaki protokol üyeleri ile sergiyi gezen Vali Köşger; “Bu topraklar üzerindeki bağımsızlığımızın, hakimiyetimizin ve Milli Egemenliğimizin daim olmasını diliyorum” dedi.

Açılışı gerçekleştirilen sergide plastik ve geleneksel sanatlar dalında 66 eser sergilendi. Törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş katıldı.

Haber: Uğur Eser