Kotan ailesi ziyarette, Merve Kotan'ın yıl hayrı için satın aldıkları tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti. 

Başkan Çerçioğlu; Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ile "Kadın Meclisleri"nden Kadire Özkan'ın da hazır bulunduğu ziyarette anne Fadime Kotan ile Merve Kotan'ın ablası Ayşenur Kotan'a üzüntülerini ifade etti. 

"Kadınlarımızın hayattan koparılmalarını istemiyoruz"

Başkan Çerçioğlu, Türkiye genelinde gün geçtikçe artan kadına karşı şiddet ve cinayet olaylarının durdurulması gerektiğini ifade ederken, İstanbul Sözleşmesi'nin bir an önce uygulanmaya başlaması gerektiğine de işaret etti. Türkiye’de sadece 2019 yılında 474 kadının öldürüldüğünü hatırlatan Başkan Çerçioğlu, tekelekli sandalye bağışlayan aileye duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Çerçioğlu "Gencecik Mervemizi kaybetmenin üzüntüsünü ve acısını en içimizde hissediyoruz. Kadınlarımıza karşı uygulanan şiddet olaylarına bir an önce dur diyebilmek için bütün kadınlar birlik olmalıyız ve biz kadınları koruma şemsiyesine olacak İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmaya başlaması için sesimizi daha da yükseltmeliyiz. Kadınlarımızın şiddete maruz kalmalarını istemiyoruz, kadınlarımızın hayattan koparılmalarını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.  

Haber Merkezi