Yerel seçimler sonrasında Aydın’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara’dan selam getirdiğini ifade ederek “Aydın Büyükşehir Belediyesi, modern ve örnek belediyelerimizden bir tanesidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçim sonra tebrik ziyaretleri kapsamında Aydın’a geldi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Çankır ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret eden Özel, 31 Mart seçimlerinin kazanılmasından dolayı Başkan Özlem Çerçioğlu’nu tebrik ederek, Türkiye gündeminde yer alan Belediye Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Modern belediyelerden birisi”


Aydın’a 139 milletvekili ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Özel; “ Bilindiği üzere Sayın Genel Başkanımızla Sayın Belediye Başkanımız çok yakın çalışıyorlar. Çünkü Özlem Çerçioğlu ve Aydın Belediyesi Türkiye’deki modern belediyelerden, örnek belediyelerden bir tanesi. Hem kadınların siyasete katılmaları ve siyasetin çetin şartlarına rağmen başarılı ve iyi olduklarını görmek, hem de temiz belediyecilik açısından halkçı belediyecilik açısından bizim örnek gösterdiğimiz, model gösterdiğimiz belediye başkanlarımızdan bir tanesi Özlem Çerçioğlu. Sık sık yapılan eş güdüm toplantılarında Sayın Genel Başkan’ımızla birlikte oluyorlar. Bugün de burada olacağımızı söyleyince yine kendilerinin ve grubumuzun selamlarını getirdik. O anlamda başarılarından dolayı, Aydın’ı aldıkları yer ve ilerledikleri yerden dolayı, izledikleri yoldan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bu dönem Aydın’da örgütümüz ve belediye başkanlarımız arasında örnek gösterilebilecek bir uyum sergileniyor. Bu da hepimizi fevkalade memnun etmektedir” dedi.

“Milli iradeye saygısızlık”


Türkiye’nin gündeminde büyükşehir belediyeleri ile ilgili bir çalışma olduğunu söyleyen Özgür Özel, AK Partililerin kendileriyle çelişen noktada olduklarını savundu Başkan Özel, “Şüphesiz 30 büyükşehre çıkılan dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nin pek çok uyarısı ve eleştirisi vardı. O dönemde bu kanunla ‘bir para basamazsınız bir de adam asamazsınız, her yetkiniz olacak, her şey çok güzel olacak’ diyen Adalet ve Kalkınma Partililer şimdi kendi kanunlarıyla çelişen, kendi kanunlarıyla çakışan, kendi kanunlarından şikayet eden bir noktadalar. Elbette biz de CHP olarak Büyükşehir Belediye Kanunu’yla ilgili aksayan noktalarla ilgili şikayetlerimizi dile getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Bu konuda bir düzenleme yapılmalıdır. Ancak bunu bir fırsata çevirip İstanbul, Ankara ve birçok büyükşehir kaybedene kadar hiç akıllara gelmeyecek şekilde büyükşehirlerin yetkilerini ilçe belediyelerine devredilmesi örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaşandığı gibi bazı taşınmazların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin elinden alınıp ilçe belediyelerine devredilmesi sorun çözmek değil de 31 Mart’taki seçmen kararıyla hesaplaşmak seçmenin ‘Burayı CHP yönetsin’ dediği yeri CHP’nin elinden almak AK Partili ilçe belediyelerin eline vermek, Belediye Kanunu’nda beklenen revizyon ve düzenlemeden çok, bir hazımsızlık ve milli iradeye saygısızlık noktasında tecelli ediyor. Şimdi Meclis’e gelecek kanunda il belediye meclislerinin, büyükşehir belediyelerinin yetkilerini azaltmak, CHP elini kolunu bağlayıp başarısız olmaları için temin bir çaba olursa buna ciddi demokratik refleks ve direnç gösteririz” açıklamasını yaptı.


“Bu dil siyasetin dili değil”


MHP Genel Başkanı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik verdiği röportajı eleştiren Başkan Özel, “MHP Genel Başkanı bir gazeteye verdiği röportajı dikkatle takip ediyoruz. Özellikle CHP, Sayın Bahçeli’nin sağlık durumuyla ilgili ilk başlarda gelen endişe verici haberlerle birlikte genel başkanımız düzeyinde hassasiyetini bildirmiş ve Genel Başkan düzeyinde geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Sayın Bahçeli’nin sağlık durumuyla yakından ilgilendik. O günden bu yana Sayın Bahçeli’nin hastalığıyla ilgili dikkatli bir dil kullanmaya, kendisini rahatsız edecek, polemiğe yol açacak söylemlerden uzak durduk. Ancak Bahçeli, grup toplantısı yapmadığı bu süreçte kendi adına yapılan bazı açıklamalarda olduğu gibi gazetedeki röportajında da kendisine karşı gösterilen özenli dile son derece saldırgan, saygısız, eleştiri dilini aşan ve Genel Başkanımıza hakaret eden cümleleri kullanmayı tercih etmiştir. Bunu Türk milletinin hakemliğine şikayet ediyoruz. Bu dil siyaset dili değil. Siyasi rakibiyle mücadeleyi siyaset içinde yapamayıp, ona Milli Güvenlik sorunu diyerek hakaretler yağdırmak doğru değil. Milli güvenlik sorunu MGK’nın konusudur. Orada askerler vardır, sivil siyasette yenemediğin rakibini askerlerin bulunduğu bir kuruma şikayet eden bir noktaya getirmek Sayın Bahçeli ve uzun bir siyasi geleneğin içinde olan MHP’ye yakışmaz. Hak ettiği dozda dilde cevap vermek bizim seçmenimize yakışmaz” dedi.


“Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir”


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin EYT’lere ilişkin açıklamalarını da değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Sayın Bahçeli’nin EYT ile ilgili açıklamalarını da üzülerek takip ettik. Bahçeli, EYT’de sorun olduğunu görüyor ama buna paranın yeterli olmadığını söylüyor. Bunun için de sınır dışı operasyonu ve terörü bahane ediyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yıllardır bu terör örgütüyle mücadele ediyor. Güçlü bir devletiz. Bir terör örgütünün varlığı, emekliliğini çoktan hak etmiş bir kişilerin emekliliğe erişimlerine ve çocuklarının nafakasına engel olamaz. Bir yandan iş bulamayan, bir yandan da emekli maaşına kavuşamayan, zor durumda kalan bir kitleden bahsediyoruz. Bahçeli’ye şunu hatırlatıyoruz. 24 Haziran seçimlerinden önce PKK terörü yok muydu? Suriye’deki tehditler yok muydu? EYT’lileri emekli edeceğiz dediğinizde ve bir kadın milletvekiliniz bununla ilgili kanun teklifi verdiğinde bu sorunlar Türkiye’de yok muydu? Seçmenden oy isterken parayı EYT’ye harcayacağız, oy aldığınızda veya desteklediklerinizi iktidara taşıyarak, onların desteğiyle birileri iktidara tutunuyor, gün gelince para emeklilik için yok bunu terör için harcayacağız deniliyor. Bu durum terörle mücadeledeki hassasiyetimizi ve milli duyarlılığımızı istismardan başka bir şey değildir. EYT’lilerin hakkını almaya ihtiyacı var. Bizim sözümüz söz. Sözümüzü Meclis’te takip etmeye devam edeceğiz. MHP’nin söz verip tutmamasını, AK Partililerin her şeye para bulup bir tek buna para bulamamasını en ağır şekilde cezalandırılacaklar” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Eser, Fatih Baştürk Dal