60 darbesinin yıldönümünde açıklama yayımlayan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, merhum Başbakan Adnan Menderes’in adına Çakırbeyli yol ayrımında yapılan müzenin, açılmak için gün saydığını hatırlattı.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, 1960 darbesinin 60. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. 27 Mayıs Darbesi’nin milli iradeden kopuk, vesayet ve statükonun hüküm sürdüğü bir zihniyet tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizen Özmen, yaptığı açıklamada “Apaçık demokrasiye, insanlığa ve vicdanlara büyük bir ihanettir. Seçilmiş bir başbakanın idama mahkum edilmesiyle demokrasi tarihimizde silinmez bir leke oluşturan 27 Mayıs Darbesi, ilerleyen süreçte askeri otoriteye, milli iradeyi silah zoruyla tahakküm altına alma imkanının kapılarını da açmıştır. Dönemin tek partili CHP yönetimine karşı rekor bir oyla iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa zamanda gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye’ye çağ atlatmıştır. Milli ve manevi değerlerimizi Anadolu topraklarından silmeye çalışan tek parti CHP’sinin antidemokratik uygulamalarını izale eden merhum Menderes, milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Türkçe ezanı özüne döndürerek, Ezanı Muhammedi’nin tekrar yankılanmasını sağlamıştır. Tek partili dönemin sorunlarına çözümler getiren Menderes’in halktaki karşılığından rahatsız olanlar bugün olduğu gibi yalan ve iftira yoluna başvurmuşlardır” ifadelerine yer verdi.

“Açık bir örnektir”


15 Temmuz akşamında darbecilere en sert cevabın verildiğini hatırlatan Özmen; “Milletin iradesini hiçe sayan darbeciler, antidemokratik yöntemlerle seçilmiş yöneticileri tutuklamış ve Yassıada’da hukuk dışı yargılamaların ardından idam etmişlerdir. Hukuk dışı yargılamaları yapan Mahkeme Başkanı Salim Başol’un, ‘Sizleri buraya tıkan irade böyle istiyor’ sözleri bunun açık delilidir. Üzerinden bugün 60 yıl geçmesine rağmen 27 Mayıs Darbesi’nin benzerlerini 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta ve 15 Temmuz’da yaşadık. 15 Temmuz’da milletimiz vakur ve asil duruşuyla darbeye izin vermemiştir. ‘Babam Menderes için ağladı, ben Özal için ağladım, çocuklarımın Erdoğan için ağlamasına izin vermeyeceğim’ sözü toplumun darbelere karşı tecrübesinin açık örneğidir. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, darbeci hainlere milli iradenin gücüyle en sert cevabı vermiştir. Darbenin 60.yıldönümünde utanç adası Yassıada Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleri ile Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden doğuyor. Aydın’ımızda da Çakırbeyli yol ayrımında yapılan, merhum Başvekilimizin hayalini yaşatacak müze açılmak için gün sayıyor. Bu vesileyle başta hemşerimiz Ali Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan olmak üzere bu ülke için can veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onları şehit edenleri de unutmadık, unutmayacağız. 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların bir daha asla yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Haber: Uğur Eser