Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger koronavirüs salgını ile ilgili açıkmalarda bulundu. Köşger açıklamasında, Aydın'da toplam 23 şüpheli vaka tespit edildiğini, bunlardan 22'sinin sonuçlarının negatif çıktığını, birinin ise beklemede olduğunu söyledi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüse karşı alınacak tedbirler kapsamında ilgili kurum müdürleri ve belediye başkanları ile bir araya geldi. Valilik binasında düzenlenen toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Sosyal Hizmetler Müdürü Seyfi Bozçelik, İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Zeynep Yılmaz, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı katıldı.

Şu ana kadar Aydın’da yürütülen çalışma ve kamu hizmetleri ile ilgili en ufak bir sıkıntı olmadığının altını çizen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Tüm kamu kurumları kendi üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Ülkemiz yürüttüğü çalışmalardan ötürü dünyada bu salgından en az etkilenen ülkeler arasında yer aldı. Sağlık Bakanlığımız tarafından vaka sayısı 18 olarak açıklandı. Çok şükür ki bu zamana kadar ölüm olmadı” dedi.

23 VAKADAN 22’Sİ NEGATİF


Şu ana kadar Aydın’da 23 şüpheli vaka tespit edildiğini söyleyen Köşger, “ Şu ana kadar ilimizde 23 şüpheli vaka tespit edildi. Teste gönderilen bu vakalardan 22’ si negatif çıktı. Dün gece Çine’den gönderilen bir vaka ile ilgili de çalışmalar devam ediyor. Henüz test sonuçlanmadı. Onun da negatif olacağına ümit ediyoruz. Onun dışında rastlanmış bir vaka yok. Bütün bunlara rağmen kamu kurumlarımız, hastanelerimiz gerekli tedbirler konusunda en üst seviyede. Kurumlarımızda herhangi bir malzeme ve materyal eksikliği yok. Maske ve diğer bütün materyaller ne lazımsa en seri şekilde temin edilmekte ve ilgili kişilere iletilmektedir. Ve mücadelemiz yürütülmesi gerektiği gibi yürütülmektedir”

“KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURUN”


Vatandaşları kalabalık ortamlara girmemesi konusunda uyaran Vali Köşger, “ Bu değişik bir enfeksiyon hastalığı ve çok hızlı artarak bulaşıyor. O yüzden vatandaşlarımızın kalabalık ortamlardan uzak durmasını tavsiye diyoruz. Bugün itibariyle Türkiye genelinde ve ilimizde eğlence mekanları kapatıldı. Onun dışında farklı bir tedbir almaya şimdilik gerek yok. Bizim vatandaşımız dezenfekte konusunda dünyada 2. sırada. Ancak bu dönemde el yıkama konusu başta olmak üzere biraz daha hassasiyet bekliyoruz. Ayrıca toplu taşıma araçlarında daha dikkatli ve daha itinalı olunmasını ve zaruret olmadıkça kalabalık ortamlara girmemelerini öneriyoruz” dedi.

“241 UMRECİ EVLERİNDE TAKİP EDİLİYOR”


Umreciler konusunda çıkan haberlere de açıklama getiren Vali Köşger, “1 Şubat’tan 28 Şubat’a kadar 408 umreci ilimize dönüş yaptı. İl Sağlık Müdürlüğümüzde her bir umreci fert fert takip edildi ve bu kişilerde şuana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadı. Son 1-15 Mart arasında 241 umreci dün itibariyle evlerine gönderildi. Bunlarda İl Sağlık Müdürlüğümüzce evlerinde takip ediliyor. Bu takip 14 gün boyunca devam ettirilecek”

168 UMRECİ KARANTİNAYA ALINACAK


Aydın’daki umrecilerin karantinaya alınmamasının sebebini açıklayan Köşger, “ Sadece Aydın’da değil Türkiye genelinde umre ve yurt dışından dönen herkes karantinaya alınmadı. Bunun sebebi bir umrecide pozitif çıkmasından sonra karantinaya alınma kararı alındı. Şu an 168 tane umreye giden vatandaşımız var. Bunlarında dönmesi bekleniyor. Bunlar döndüğü zaman Ankara veya Konya’da karantinaya alınacaklar. Bu 241 kişinin de takibi ciddi şekilde yapılıyor. Emniyetimiz evleri tek tek arıyor ve evden dışarı çıkmamaları konusunda 241 kişiyi tebliğ etti. Dışarı çıkmaları durumda emirlere uymadıkları için ayrıca cezası var” dedi.

Haber: Nazife Çakıroğulları