Aydın 8. Uluslar arası Gıda Tarım ve hayvancılık Fuarı gerçekleştirilen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarın açılışını gerçekleştiren Vali Köşger, fuara katılan Aydınlı firmaların az olduğuna dikkat çekerek firmaların fuarlardan faydalanmaları gerektiği vurguladı.

Aydın 8. Uluslar arası Gıda Tarım ve hayvancılık Fuarı gerçekleştirilen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. 4 gün sürecek olan fuarda ülkenin birçok yerinden firmalar ürünlerini sergileyecek. Aydınlıların yoğun katılım gösterdiği fuarın açılışını gerçekleştiren Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılış sonra protokol üyeleri ile birlikte stantları gezen Vali Köşger, yetkililerden fuar ile ilgili bilgi aldı. Her sene gerçekleştirilen fuara katılımın yoğun olduğuna dikkat çeken Vali Köşger; “Aydın gibi bir tarım memleketinde güzel bir fuar açılışımızı gerçekleştirdik. Her sene olduğu gibi bu sene de çiftçilerimizin ilgisi yoğun. Tarımsal mekanizasyonla ilgili Türkiye’deki önemli illerden birisi olan Aydın’da makine ekipman üreticilerinin katılımı da yoğun. Fakat burada bir parantez açarak fuara Aydın firmalarının katılım sayısının az olduğunu belirtmeliyim. Onların da bu fuara rağbet etmeleri gerekir. Bu bir uluslararası fuar ve Aydın firmalarının kendini tanıtacak böyle bir zemini, mecrayı kaçırmamaları lazım. Kendi fuarlarına sahip çıkmaları gerekiyor. Türkiye’nin her tarafından Aydın Tarım Fuarı’na ziyaretçi geliyor. İlgi yüksek. Dolayısıyla Aydın firmalarının da bu ortamdan yararlanmaları lazım” dedi.


“Bu tip organizasyonlara devam edeceğiz”


Geçen yıl fuarın beklenenlerin üzerinde bir katılım olduğunu hatırlatan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur; “Bu sene Uluslar arası Gıda Tarım ve hayvancılık fuarımızın sekizincisini düzenliyoruz. Fuarımızda 358 katılımcı firma var. Geçen yıl fuarımızı 208 bin ziyaretçi ve 90 milyon TL sıcak satış ile tamamlamıştık. Bu yıl da bu rakamların üzerinde bir ziyaretçi ve sıcak satış olmasını temenni ediyoruz. Türkiye’nin en büyük tarım potansiyeline sahip olan Aydın’da bu fuarı 8. kez yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Umarım üreticimize, tarıma dayalı sanayi üreticisine hayırlı uğurlu olur. Aydın üreticisinin menfaatine olan bu tip organizasyonlara devam edeceğiz” dedi.

26 Ocak’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak fuarın açılışına, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, AK Parti Aydın Milletvekilleri Rıza Posacı, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ile protokol üyeleri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Haber: Uğur Eser