Türkiye, İran'da ölümle sonuçlanan yeni tip koronavirüs vakaları nedeni ile sınır kapısını kapattı.

Türkiye'ye komşu olan İran'da korona virüs nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Nahcıvan Dilucu Sınır Kapısı kapatıldı. Aralık ilçesi Kaymakamı Mustafa Görmüş'ün olay yerinde inceleme yaptığı ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğu bilgisine ulaşıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA


Iğdır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, "İran'da görülen korona virüsü vakalarına karşı ilimiz sınır ili olması sebebiyle her türlü emniyet ve sağlık tedbirleri ilk andan itibaren alınmıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalar dışındaki haber ve yorumlara lütfen itibar etmeyiniz" denildi.

SOSYAL MEDYA'DA SINIR KAPISI KAPATILSIN KAMPANYASI


İran'da yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükselirken, vatandaşlar Twitter'dan yetkililere İran sınırının kapatılması için çağrıda bulundu. Twitter'da ''#iransınırkapısıkapatılsın' etiketiyle kısa süre içerisinde binlerce Tweet atıldı.

PAKİSTAN VE TÜRKMENİSTAN DA KAPATILDI


Pakistan ve Türkmenistan da, İran'da hızla artan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sınırını kapatma kararı aldı.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ


İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısının 8'e çıktığını açıkladı.

İran devlet televizyonuna konuşan Cihanpur, ülkede 15 kişi de daha koronavirüs tespit edildiğini, vaka sayısının 43'e, ölü sayısının da 8'e yükseldiğini ifade etti.

VİRÜS İRAN'A YAYILIYOR


Cihanpur, yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği 15 kişiden 7'sinin Kum, 4'ünün Tahran, 2'sinin Gilan, 1'nin Merkezi ve 1'nin de Mazenderan eyaletinde olduğunu söyledi.

Sondakika.com