Özellikle korona virüs sürecinde Aydın genelinde birçok belediye, bakım ve temizlik çalışmalarını titizlikle sürdürmeye devam ediyor. Bu bağlamda her Belediye kendi sorumluluk alanında bulunan Park, Bahçe, sokak, cadde gibi alanlarda dezenfekte çalışması sürdürüyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye genelinde adından sıkça bahsettirirken CHP’li Yenipazar belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden’in ilgisiz kaldığı ve özellikle merkez dışında kalan mahallelerinde temizlik çalışmalarının yapılmadığı iddiaları şaşkınlık yarattı.

Vatandaşların sağlığını koruyabilmek ve riski en aza indirebilmek adına Aydın genelinde dezenfekte çalışmaları hız kazanırken, Yenipazar Belediyesi’nin mahallelerini unutması tepki topladı. Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Hamzabali mahallesinde bulunan parklar ve yolların bakımının yapılmaması mahallelilerin tepkisine yol açtı. Özellikle korona virüs sürecinde kendilerini unutan Yenipazar Belediyesi’ni eleştiren vatandaşlar, salgın süreci boyunca bir kere dezenfekte ve bakım çalışmalarının yapılmadığını iddia etti.

“Çocuklarımızı koruyalım”


Geçtiğimiz hafta başlayan ve bu hafta da devam edecek olan 0-14 ve 15-20 yaş grubu gençlerin sokağa çıkma izni verilmesi sonrasında aileleri özellikle küçük yaştaki çocuklarını parka göndermek istemedi. Parkta bulunan yabani otların alınmaması, dezenfektelerinin yapılmaması sebebiyle çocuklarını parka göndermeyen aileler, Belediye’nin bu duruma el atmasını istedi.



 

Köy meydanının göbeğinde bulunan çocuk parkı görenleri hayrete düşürdü


Köyde sadece bir çocuk parkı olması ve bununda otların içinde kaybolması tepkilere neden oldu.

Birçok il, ilçe ve mahallelerde temizlik çalışmaları titizlik içinde yürütülmekteyken Hamzabali Mahallesinin unutulduğunu iddia eden mahalle sakinleri Köy meydanının ve çocuk parkının bakımı için yetkililere seslenerek bir an evvel temizlenmesini istediler.

Mahalle sakinleri Yenipazar belediyesine gidip şikayetlerini dile getirdiklerini durumu Belediyeye bildirdiklerini ancak Yenipazar belediyesinin hiçbir şekilde çalışma yapmadıklarını iddia ettiler.

Bayrama Yetişecek


Konu ile ilgili iddiaları yanıtlayan Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden; “İlçe genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Ramazan boyunca mezarlıklarınızın temizliğini ve bakımını yaptık. Yabani otların yoğun bir şekilde çıktığı bu dönemde vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı ve anlayışlı olması konusunda rica ediyoruz. Korona virüs dolayısıyla çalışmalarımız 18 mahallemizde de tüm hızıyla devam ediyor. Hamzabali mahallemize Çarşamba günü ekiplerimiz gelecek. Bayrama kadar tüm mahallelerimizin çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Haber: Uğur Eser