Her yıl milyonlarca insanın coşkuyla kutladığı ve sokakların dolup taştığı yılbaşında bu yıl tarihte bir ilk yaşanacak. Covid-19 ile mücadele kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağında sokaklar sessizliğe bürünecek. Yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacağının belli olmasının ardından otellerde yılbaşı programları yapılabileceği söylemleri gündeme otururken, konu ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkan Yardımcısı, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile hiç bir otelde yılbaşı etkinliği yapılmayacağını ifade ederek sosyal medya üzerinden oteller ile ilgili yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır dedi.

“Yılbaşı kutlamaları olmayacak”

İçişleri Bakanlığı tarafından en son açıklanan genelgenin çok net olduğuna dikkat çeken Özden; “Herhangi bir şekilde canlı müzik veya DJ performansıyla müzik yapılmasına müsade edilmiyor. O yüzden de otellerimizde bu genelgeye uyacaklar ve herhangi bir şekilde canlı müzik veya benzeri bir aktivite yapmayacaklardır. Otellere tatile gitmek isteyen misafirlerimizin de bu konuda böyle bir beklentisi olmayacaktır. Vatandaşlarımız 3-4 gün evlerinde oturacağına, otellerin her şey dâhil sisteminden yararlanarak tatil yapmak isteyeceklerdir. Yoksa otellerimizde daha önceki yıllardakine benzer bir yılbaşı kutlamaları olmayacak” dedi.

“Kriterlere uygun tatil yapılacak”

Otellerde herhangi bir yılbaşı etkinliği olmadığı için fazla rezervasyon gelmediğini ifade eden Özden; “Önceki yıllara göre bu yıl etkinlikler olmayacağı için otellerdeki doluluk oranları da düşük seviyede. Otelci arkadaşlarımız da genelgelere dikkat ediyorlar ve bu konuda hassas davranarak kurallara uyuyorlar. Zaten otellerimizde Kültür ve Turizm Bakanlığınca çıkarılan ve yaz başından bu yana uyguladığımız Güvenli Turizm Sertifikaları var. Bu uygulama hala geçerli. Her ay bağımsız denetçiler tarafından gerekli denetimlerimiz devam ediyor. Tatile gelen misafirlerimiz de o kriterlere uygun bir şekilde tatillerini yapıp dönecekler” dedi.

Yılbaşında Kuşadası’nda sadece 4 otelin açık olacağını belirten Özden; “Biliyorsunuz, Türkiye’de oteller kapatılmadı ve Güvenli Turizm Sertifikasına uygun bir şekilde misafir kabul ediyorlar. Zaten birçok otel sezon sonunda kendiliğinden kapanıyor, bir kısmı ticari hesaplarına göre kapattı, bir kısmı da açık tutmak istediler. O sebeple şuan için 4 otelimiz açık” dedi.

“Müsade edilmeyecektir”

Bazı otel odalarında yılbaşı pastası gibi kutlamaların olabileceği yönünde çıkan haberler hakkında da açıklama yapan Özden; “Öyle bi şey yok. Bu nereden çıkıyor bilmiyorum ama Bakanlığımızın genelgesi ortada sonuçta. Nasıl komşuluklarda böyle bir durum olduğunda şikâyet oluyorsa, otellerde de buna müsade etmeyecektir. Çünkü oteller ile ilgili çıkan genelge çok net ve misafirler de bunu bilerek gelecektir. Yılbaşında biz herhangi bir kutlama yapamayacağız. Misafirlerimiz de bu genelgeye uygun olarak her şey dâhil konseptinden faydalanacak ve dönecektir. Sonuçta misafirler de bunu bilerek geliyor. Bunun dışında oteller, kuralları yıkacağız, kuralları bozacağız yönünde yönlendirmesi olmaz, olamaz. Sonuçta hepimiz çıkarılan genelge ve kanunlara bağlı yaşıyoruz ve ticaretimizi yapıyoruz. Böyle düşünerek gelen misafirlere de otellerimiz müsade etmeyecektir. Bu konularda sosyal medyada yapılan paylaşımlar gerçek dışıdır. Otelcilik sektörü, hem güvenli turizm anlamında hem insan sağlığını koruma anlamında en hassas sektörlerden birisi ve genelgelere de uyma konusunda da en hassas sektörlerden birisidir” dedi.

Haber: Uğur Eser