Aydın’da düzenlenecek olan “Zamansız Kadınlar” adlı gösterimde Cumhuriyet tarihine damga vurmuş kadınlar canlandırılacak.

Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanan “Zamansız Kadınlar” defilesi ve konferansı için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonun’da gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtılan gösterim, 5 Aralık günü ADÜ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Araştırmacı ve Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı tarafından hazırlanan ve Aydın’ın öncü kadınlarının da sahnede hayat vereceği “Zamansız Kadınlar” defilesinde, Cumhuriyet tarihinde yer alan kadınlar canlandırılacak.

Atatürk’e Teşekkür


Adı Aydın olan bir şehirde Atatürk’ün kadınlara verdiği seçme seçilme hakkına teşekkür amacıyla böyle bir organizasyon yapmayı istediklerini ifade eden TOBB Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker; “Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden biri olan, kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 85’inci yıl dönümünde gerçekleştirilecek olan ‘Zamansız Kadınlar’ ile Cumhuriyet tarihinde yer edinmiş kadınları canlandıracağız. Bu projede Cumhuriyetin ilklerini başaran kadınlar hayat bulacaktır. Proje, 30 senedir Atatürk araştırmacısı- yazar olarak çalışmakta olan İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın uzmanlık alanı olan ‘Kurtuluş ve kuruluşta kadın kimliği’ üzerinedir. Bu konudaki araştırmalarında 1919 ve 1938 arasında dünyaya ilkleri hediye etmiş pek çok kadınımız olduğunu ve bu öncü kadınlarımızı tanımadığımızı görerek gerçekten onları tanıtmak adına yapılmış bir projedir. Bizlere her zaman destek olan TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, projenin mimarı Araştırmacı-Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı olmak üzere, projemize destek sağlayan herkese şahsım ve TOBB Aydın İl Kadın Girişicimler Kurulu olarak teşekkürlerimizi sunuyorum. Tüm Aydınlıları 5 Aralık 2019 Perşembe saat 20.00’de Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Meandros Salonuna davet ediyorum” dedi.


22 isim canlandırılacak


“Zamansız Kadınlar” programında, Cumhuriyet tarihine damga vurmuş 22 kadın isimin canlandırılarak tanıtımı yapılacak. Gösterimde, Kurtuluş savaşı kadınını Prf. Yelda Özsunan Dayanır, Çete Ayşe’yi Öznur Kale, Şükufe Nihal’i Esin Ülkü Beyazıt, Naciye Suman’ı Yasemin Ateş, Yıldız Moran’ı Ayşe Kızılkaya, Keriman Halis’i Figen Yurdakul, Mufide İlhan’ı Saadet Kavasgil, Süreyya Ağaoğlu’nu Sinem Kuyumcu, Sabiha Gürayman’ı Ruhsar Uzun, Leyla Asım’ı Semra Şener, Semiye Morkaya’ yı Emel Uşaklı Filiz, Esin Zembilci’yi Yüksel Balı, İlmiye Bergman’ı Berna Akyüzlü, Dilhan Eryurt’u Bahtiyar Çekici, Halet Çambel’i Gamze Metin Yolcu, Sabiha Bengütaş’ı Hibeti Zeytin, Melehat Ruacan’ı Neşe Menderes, Edibe Subaşı’nı Sunay Karamık, Mihri Müşfik’i Hezer Sermin Kırıcı, Gül Esin Yıldız’ı Karabaş Taşçıoğlu, Latife Hanım’ı Esen Türker, Zübeyda Hanım’ı Semra Ağaççı canlandıracak.

Haber: Uğur Eser