Aydın başta olmak üzere yakın il ve İlçelerden ziyaretçi akınına uğrayan Selatin Organik Köy Pazarı esnafı halinden memnun. Pazar esnafı yanı sıra köy içinde bulunan kahvehane, bakkal gibi esnafta gelen ziyaretçilerden faydalanarak memnuniyetlerini dile getirdiler. 

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in projesi ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katkı ve destekleri ile 2019 yılında hayata geçirilen Selatin Organik Köy Pazarı, Pandeminin araya girmesiyle uzun süre kapalı kaldı. Geçtiğimiz günlerde tekrar açılan ve her Pazar günü vatandaşın hizmetinde olan Selatin Organik Köy Pazarı zirveyi elden bırakmadı. 

Açıldığı günden bugüne yerli yabancı turistlerin göz bebeği haline dönen Selatin Organik Köy Pazarı zirveyi elden bırakmayarak, yoğun günlerini yaşamaya devam ediyor. Germencik İlçesine bağlı Selatin Köyü’nün bir özelliği ise Şirince Köyü ile yakın komşu olması ilgiyi daha çok arttırıyor. 

800 Yıllık Çınar ağacı altında kurulan organik pazar vatandaşların göz bebeği olurken, pazarı ziyaret eden vatandaşların orada bulunan kahvehane ve parkta oturarak vakit geçirmeleri gözden kaçmıyor. Pazarını gördükten sonra kahvehanede oyun oynayan aileler, şehir merkezinin yoğunluğundan kaçarak Selatin Organik Köy Pazarına geldiklerini, burada güzel zaman geçirdiklerini dile getirdiler.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’e Teşekkür eden esnaf ve vatandaşlar şunları söyledi, “ Bize burada ekmek, iş kapısı verdi. Bizler evde oturmaktan, tarlaya gitmekten başka bir şey yapmıyorduk. Sağ olsun başkanımız bize bu fırsatı verdi ve bizler hem yeni insanlar görmüş hem de el emeklerimizi sunarak satmış oluyoruz. Başkanımız Fuat Öndeş bize bu fırsatı sunduğu için teşekkür ederiz” dediler.
 

Haber: Cemil Ağırbaşer