10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te hayata gözlerini yuman, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal bir yastır. Atatürk Haftası ise 10 Kasım günü ile başlayan, Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, Türkiye’ye kazandırdıkları, mücadeleleri, radyo ve televizyon konuşmalarının kendi sesinden aktarıldığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği ve çeşitli edebi yarışmaların düzenlendiği 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftadır.

10 Kasım günleri saat 09.05'te eş zamanlı olarak başlayan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşu gerçekleştirilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önünde bulunan Türk bayrakları hariç, Türkiye'deki tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciliklerdeki bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilecektir.

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ?

Mustafa Kemal Atatürk’ün bu yıl 82. ölüm yıl dönümü olan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü bu yıl Salı gününe denk geliyor. Fakat 10 Kasım günü diğer yıllarda da olduğu gibi bu yıl da resmi tatil değildir. Dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlar, okullar, bankalar vb. yerler açıktır.

Haber Merkezi