Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada, İzmir'in Seferihisar ilçesinde saat 14.51 sularında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti. Ege bölgesinde birçok şehirde hissedilen depremin ardından binaların yıkıldığı, ölü ve yaralıların olduğu açıklaması yapıldı. Deprem sonrasında AFAD ve Kızılay deprem bölgesinde seferberlik başlattı.
AFAD tarafından yapılan açıklamada, Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak üzere depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam ettiğini açıkladı. 

Helikopter ve İHA Destekli Çalışma

AFAD tarafından yapılan açıklamada, Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve  İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları yürütüldüğü bildirildi.

17 Şehirden Deprem Bölgesine Destek

Deprem sonrasında, tüm Bakanlıkların ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri teyakkuza geçirilmiş durumda olduğu açıklandı. Deprem bölgesine; İstanbul, Afyon, Bursa, Sakarya Kütahya, Eskişehir, Çanakkale, Muğla, Balıkesir, Manisa, Konya, Denizli, Uşak ve Isparta İl AFAD ekipleri bölgeye sevk edildiği bilgisi verildi. Ülke genelinde AFAD il ve birlik müdürlükleri ile de iletişim halinde olduğu söylendi. Ayrıca JAK ve sivil toplum kuruluşlarının da arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.
Ankara, Erzurum ve Diyarbakır’dan 3 askeri kargo uçağıyla çevre illerden AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) personeli bölgeye sevk edildi. Sakarya, Bursa ve Afyon’dan toplam 3 mobil koordinasyon tırı bölgeye yönlendirildi.

Türk Kızılay’ı Bölgede

Korkulan deprem sonrasında yaşanabilecek olası deprem için evlerine girmeyen vatandaşlar işin Türk Kızılay tarafından 48 personel, 16 araç ve 25.500 kişiye hizmet verebilecek mobil mutfak ve ekipmanları bölgeye gönderildi.

Sağlık Personelleri Afet Bölgesinde

Yaşanan Afet sonrasında bölgeye ulaşan ilk ekipler arasında yer alan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Yardım ekipleri 53 araç ve 189 personel bölgede görevlendirildi. 

Nakdi Yardım Gecikmedi

Bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere AFAD Başkanlığı tarafından 3 Türk Lirası, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ise 5 Milyon Türk Lirası acil yardım ödenekleri gönderildi.

Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, tüm çalışma grupları, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirildiği açıklandı. HABER MERKEZİ