Aydın Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışın 82. Yıl dönümü kapsamında bir mesaj paylaştı.

Başkan Atay mesajında, “Tarihi yapanlar kuşkusuz tek tek insanlar değildir. Ama tarihin seyrine yön vermede insanın iradesi çok önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk bunların en değerlisidir. Bugünün anlamı, dünde başlayan, bugün yaşayan ve sonsuza kadar yaşayacak olan bir insanı anlamaktır.

İnsanlar, kahramanlar ölür; ama yaptıkları, hissettirdikleri, yaşattıkları ve en çok da bir kılavuz niteliği taşıyan fikirleri ölmez. Atatürk; bizde bıraktığı duygu, düşünce, inanç ve kararlılığıyla birlikte en çok da fikirleri ile sonsuza kadar yaşayacak. Ve biz de bu yolda yürüyeceğiz. Cesaret ve aklın gücü ile. İnanma ve sadakatle. Umutsuzluğa karşı umutla ve dirençle” dedi.

Başkan Atay, “Bugün biz; bir gücü, bir mücadeleyi, bir inancı, bir fikri anımsıyor ve buradan yola çıkarak kendi yaşam yolumuzu aydınlatıyoruz. O’nun devrimleri ve fikirleriyle yaktığı meşale yolumuzu aydınlatmaya devam edecek.

Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu gösterdiği hedeflere her geçen gün biraz daha yaklaşmak, uygarlık yarışında daha ileri adımlar atmak, Cumhuriyeti ve onun değerlerini her koşulda korumak, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara aktarmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 82. ölüm yıldönümünde hiç bitmeyecek hasret ve minnetle anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Eser