İzmir’de yaşanan büyük depremin ardından bölgeye ülkenin dört bir yanından yardım eli uzatıldı. Bu yardım kampanyaları kapsamında Türk Kızılay Aydın İl Başkanlığı da harekete geçti. Türk Kızılay Aydın şubesi tarafından hazırlanan sağlık malzemesi ve kuru gıda ürünü ile dolu 5 tır depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

“Yardımda bulunmak için bizimle iletişime geçin”

Türk Kızılay Aydın İl Başkanı Mesut Mezkit, Aydınlı vatandaşların yardım etmek isterlerse Kızılay ile irtibata geçmeleri halinde ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaşım sağlanması konusunda yardımcı olunacağına dikkat çekti. Aydın Toptan Gıda Çarşısı’nda yola çıkmak üzere hazırlanan yardım tırları hakkında bilgi veren Başkan Mezkit, “Türk Kızılay Aydın İl Başkanlığı olarak İzmir'deki depremzede vatandaşlarımız için 5 tır sağlık ve kuru gıda malzemesi gönderdik. Bu tür afetlerde kuru gıda ciddi önem arz eder bunun yanı sıra virüs sebebi ile hijyen ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla tırlarımızda dezenfektan, kolonya ve maske gibi ürünlerinde bulundurulmasına özen gösterdik. Bu gönderilen ürünler Ege Bölge Afet Koordinasyon Merkezimizde toplanmasının ardından 33 bölgede sabah öğle akşam olmak üzere günde 3 defa sıcak yemek olarak dağıtılacaktır” dedi.

İki Psikolog da Bölgede Gönüllü Görev Yapacak

Depremzedelerin psikolojik durumlarını da göz önünde bulundurduklarını belirten Mezkit “Gönüllü 2 psikolog arkadaşımız şuan İzmir’e gitmekte, bizde elimizden geldiğince maddi manevi olarak depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz’” açıklamasını yaptı.

Haber: Aysel Şen