Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Ermenistan’a karşı kazandıkları zaferi ilan etmesinin ardından, kardeş ülke Türkiye’den de tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. Ermenistan’ın yenilgiyi kabul etmesiyle birlikte Karabağ’daki haklı mücadelenin zaferle sonuçlanması haberini alan Aydınlı Belediye Başkanları da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla zafere ortak oldu. 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere birçok ilçe belediye başkanları yaptıkları zafer paylaşımında Azerbaycan’ın haklı zaferine ortak oldu. Başkanların paylaşımları ise şu şekilde;

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; “Gözün aydın, zaferin kutlu olsun Azerbaycan.”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay; “Can Azerbaycan, zaferin kutlu olsun!”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Çırpınırdı Karadeniz” türküsünün sözleri ile Azerbaycan zaferini kutladı.

"Kafkaslardan aşacağız
Türklüğe şan katacağız
Türk'ün şanlı bayrağını
Turan ele asacağız
Azerbaycan bayrağını
Karabağ'da asacağız”
Allah'a şükürler olsun. Zafer bizimdir”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel; “Yıllardır süren hasret sona erdi. Karabağ semalarında dalgalanacak olan Azerbaycan bayraklarına selam olsun”

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş; “Karabağ’ın 28 yıllık esareti son buldu. Zaferin kutlu olsun can Azerbaycan”

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya; “Can Azerbaycan'a İncirliova'dan selam olsun. Kardeş Azerbaycan halkının yanındayız. İki dövlət, bir millət, bir ürək!”

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal; “Biz büyük bir millet, iki devletiz. İyi günde de kötü günde de beraberiz. Şanlı Zaferimiz kutlu olsun. Selam olsun Karabağ’a, selam olsun şanlı Azerbaycan ordusuna”

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol; “Kardeş Azerbaycan’ın zaferi kutlu olsun”


Haber: Uğur Eser