Covid-19 ile mücadele kapsamında yeni tedbirler alınmaya devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son 1 haftada vakalarda en çok artış yaşayan iller arasında Aydın’ı da göstermesi vatandaşları tedirgin etti. Peki, Aydınlılar vaka sayılarında yüzde 50 üzerinde artış yaşanması üzerine alınan tedbirler ve son durum hakkında ne düşünüyor? Kent09 Gazetesi olarak Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz röportajlar ile vatandaşların ne düşündüğünü sorduk.

“Kısıtlamalar şart”

Toplum sağlığı açısından kısıtlamaların getirilmesinin şart olduğunu ifade eden Mehmet Ünal, “Evet, Aydın’da koronavirüs vakalarında artış var. Yakın çevremde pozitif vaka yok ama arkadaşlarımın akrabalarında test sonucu pozitif çıkanların olduğunu duydum. Yasaklarla ilgili ise bana göre insanların ölmemesi için kısıtlamaların getirilmesi şart. Maalesef, biz kendi kendimize tedbir almayı bilmiyoruz. Bu yüzden de yasakların gelmesi gerekiyor. Bizim milletimiz uymuyor. Allah yardımcımız olsun’ dedi. 

“Gerçekler söylenmeli”

Vatandaşların durumu ciddiye almaları için gerçek sayıların açıklanması gerektiğini ifade eden Abdullah Tunç ise “Tedbirler sıkılaştırılırsa ve gerçek sayılar açıklanırsa daha iyi olur ve insanlar ciddiye alır. Rakamlarda oynama yapıyorlar. Psikolojik olarak rahatlatmak ve etkisini azaltmak için ama vaka sayıları çok yüksek. Sadece hastanede yatanların sayılarını söylüyorlar. İnsanlarda onu küçümseyip daha rahat hareket ediyorlar. Dolayısıyla gerçekler verilir, gün yüzüne çıkarılırsa insanlar ona göre tedbir alır. Gerçeği söylememekle hiçbir yere varamazsınız. Aydın’da da eski rahatlık varmış gibi kimse kurallara uymuyor. Durum gerçekten ciddi ve tedbirler biraz daha sıkılaştırılırsa daha iyi olur” dedi. 

Haber: Çağrı Çantal