Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Türkiye'nin 81 ilinde yarın gerçekleştirilecek olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) öncesinde Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, adaylara önemli bir çağrıda bulundu.  

"Adaylar sınav saati sonrasında içeri alınmayacak"

Adayların sınav saati sonrasında sınava alınmayacaklarının önemle altını çizen Başkan Özen yaptığı açıklamada; “2011 yılında bir yönetmelik yayınlanmıştır.  Engellilerin kamuda istihdam edilmesine ilişkin Ösym tarafından  Merkezi Sınav yapılacağı söz konusu, yönetmelikte belirtillmişti. İlk olarak 2012 yılında Ösym  tarafından  merkezi sistem ile  engelli kamu personeli sınavı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınavla kamuda engelli arkadaşlarımız istihdam edilmeye başlandı. 2 yılda bir gerçekleştirilen sınav yarın sabah saat 10.00 da ilimizde ve tüm Türkiye'de gerçekleştirilecektir. Buradan sınava katılacak olan  engelli arkadaşlarımıza çağrıda bulunmak isterim. Sınav giriş belgelerini ve nüfus cüzdanlarını  yanlarında bulundurmalarını, sınav öncesinde salonda hazır olmalarını, sınav saati sonrasında sınava alınmayacaklarını belirtmek isterim. Özen son olarak yapmış olduğu açıklamada sınava katılacak olan tüm adaylara başarılar diler,  tüm arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını alacağı bir sınav olmasını temenni ederim“ ifadelerini kullandı.
Öte yandan sınav yarın saat 10.15'te başlayacak. Sınava girecek olan adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına  alınmayacak.

HABER MERKEZİ