Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından pandemi sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle salgına karşı en büyük silahımız olan aşılarla ilgili bilgi veren Koca, "Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor. Sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Aşı üreticisi sayısı her geçen gün artmaktadır" dedi.

"6 ay içinde 60 milyon için anlaştı"

Koca açıklamasının devamında "Üretilen aşıların üretim kapasiteleri artıyor. Ülkemizde üçüncü olarak Sputnik aşısının acil kullanım onayı için devreye girdi. Türkiye Sputnik aşısından 6 ay içinde 60 milyon doz almak için anlaştı. İlk sevkiyat Mayıs ayında gerçekleşecek.Bu aşı ülkemizde de üretilecektir" ifadelerine yer verdi.

"Haziran ayında Biontech aşısı 30 milyon dozu geçmiş olacak"

Özelm Türeci ve Uğur Şahin'in Pfizer ile birlikte geliştirdiği BioNtech aşısıyla ilgili de açıklamada bulunan Koca, "Haziran ayında Biontech aşısı 30 milyon dozu geçmiş olacak. Sinovac içinse zaman zaman sevkiyatlar yavaşlasa da elimize ulaşan doz miktarı artacak" şeklinde konuştu.

“Biontech aşısının 2 dozu arasında süre 6-8 hafta olacak"

Koca BioNtech aşısında yaşanan önemli bir değişikliği de vatandaşlara duyurdu. Uğur Şahin ile bu konuyu konuştuklarını ve karşılıklı fikir birliğine vardıklarını belirten Koca, "BioNtech aşısının iki dozu arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir" dedi.