Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında gerçekleşti. Covid-19 tedbirleri kapsamında Şükran Güngör - Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 43 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 2021 yılı bütçelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 830 milyon TL. oldu.

Timur Selçuk’un ismi Kuşadası’nda yaşatılacak

Meclisin görüşülen maddelerinden bir tanesi de Kuşadasın’da bulunan bir parka geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan usta sanatçı Timur Selçuk'un adının verilmesi oldu. Meclise üyelerinin oy birliği ile kabul edilen karara göre Kuşadası'nın Hacıfeyzullah Mahallesi'nde yer alan Karaova Parkı'na usta sanatçı Timur Selçuk'un adı verilecek. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, arkasında birçok unutulmaz eser bırakan besteciyi her zaman hatırlayacaklarını ifade etti.

Binalar depreme karşı güvenli hale getirilecek

Gündemin en dikkat çeken maddelerinden birisi de Aydın'da yaşanabilecek depremlere karşı tedbirler ile ilgili madde oldu. Mecliste oy birliği ile kabul edilen kararla, yapı güvenliğini daha da arttırmak amacıyla risk oluşabilecek giriş katlarda bulunan otoparklarda statik tedbirler alınmasının, duvarlar yapılmasının ve böylelikle yapıların daha güvenli hale getirilmesinin önü açıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edilen kararla birlikte Aydın'daki yapıların olası bir depreme karşı daha da güvenli hale getirilmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. 

Açık kolon üzerine binalar yapılmasına izin verilmeyecek

Alınan karar kapsamında artık 90'lı yıllardan bu yana uygulanan ve deprem güvenliği açısından risk taşıyan, giriş katı otopark olan, açık kolonlar üzerine oturan binalar yapılmasına da müsaade edilmeyecek. Yapılan düzenlemeyle birlikte, gerekli izinler alındıktan sonra, halihazırda zemin katları otopark olarak inşa edilmiş izinli yapılarda da yapıyı güçlendirecek dış duvar veya ara bölme duvar yapılabilecek.

Büyükşehir Belediyesi olarak olası bir depreme karşı her türlü hazırlığı yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Başkan Çerçioğlu, vatandaşlara da yapılarını güçlendirmeleri için her türlü kolaylığı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Haber: Uğur Eser