Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesine yönelik önemli uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’nin feshi ile ilgili tartışmaların yankısı Aydın'da da devam ederken harekete geçen CHP’li kadınlar sözleşmenin feshinin iptal edilmesi için imza kampanyası başlattı. Sevgi Yolu üzerinde kurulan stantta Aydınlı vatandaşlardan destek isteyen ve imza toplayan CHP’li kadınlar, saat 17.00’ye kadar açık olacak olan stantta topladıkları imzaları AK Parti Genel Merkezi’ne gönderecek. 

"Gelin serbest kürsüde konuşalım" sloganı ile AK Parti'li MKYK üyelerine seslenen CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz; “Kadına karşı şiddetin ve cinayetlerin önüne geçilmesinde önemli rol oynayan İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin geri çekilmesi için CHP’li kadınlar olarak her zaman sesimizi duyurmaya çalıştık. Sözleşmenin feshine ilişkin karar yarın verilecek ve bu karar öncesinde biz kadınlar sesimizi duyurmak, tepkimizi göstermek adına imza kampanyası düzenledik. Standımızda saat 17.00’ye kadar topladığımız imzaları, gün sonunda AK Parti Genel Merkezi’ne göndereceğiz” dedi.

“Artık tahammülümüz kalmadı”

AK Parti hükümetinin asılsız iddialar ile sözleşmeyi feshetmek istediklerini belirten Ekiz; “2011 yılında ilk imza atan hatta hazırlayan ülke olduğumuz İstanbul Sözleşmesi için, o gün bunu siyasi prim olarak kullanan iktidari bugün aynı sözleşmeden boşanmaları arttırdığıve eşcinselliğe özendirdiği gibi yersiz ve asılsız bahanelerle imzamızı geri çekmek istiyor. Oysa İstanbul Sözleşmesi yönetenlere, şiddetin çıkmayacağı bir toplum yarat diyor. Şimdi soruyoruz, koruyamadığımız için öldürülen bu kadınların ardında bir aile kaldı mı? Cinsel, duygusal ve fiziksel şiddet varsa, evler özel alan değildir. Sadece bu ay öldürülen kadınların yüzde 48’i evde, yüzde 33’ü dışarıda katledilmiştir. Bizim artık bir tek kadın kardeşimizi daha kaybetmeye tahammülümüz kalmadı. Ola ki bu imzayı çekerlese biz kadınlar kartopu misali daha çok büyüyecek ve daha çok kenetleneceğiz. İmzayı çekmeyi aklınızdan geçirmeyin” dedi.

Haber: Uğur Eser