Hakan Ülken Coşkun Sabah’a, Barış Altıntaş Hakan Ülken’e

Roza Sabah isimli kızının sosyal medya hesabında bikinili fotoğraf paylaşması üzerine; “Kızım Instagram’ına koymuş bikinili fotoğraflarını. Fotoğraflar elden ele dolaştı. Bu hoş bir şey mi? Ben Diyarbakırlıyım. Batılılara saygı duyuyorum. İzmirli, Aydınlı, Manisalı bunun üstünde düşünmeyebilir ama bir Urfalı, Diyarbakırlı, Antepli bunun üstüne düşer” şeklindeki saçma sapan açıklamasıyla gündeme gelmeye, hatta gündemi değiştirmeye çalışan Coşkun Sabah isimli müzisyene tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

İzmir ve Manisalılar ile birlikte Aydınlıları da hedef alan Coşkun Sabah’a tepki gösterenlerden biri de Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken olmuştu. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Coşkun Sabah’ı eleştiren Hakan Ülken, ““Coşkun Sabah denen cinsiyetçi ahlak bekçiliğine ve kültür bilgeliğine soyunmuş sanatçı görünümlü çapsız Aydınlı İzmirli ve Manisalıların sabrını zorlamış. Sana buradan ve bu söylemden gündem ekmeği çıkmaz buraların kültürü de sana had bilmeyi öğretir” diyerek tepkisini dile getirmişti.

AYTO Başkanı Hakan Ülken’in söz konusu açıklaması üzerine sosyal medya hesabından imalı bir açıklama yayınlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve Belediye Meclisi Üyesi Barış Altıntaş, “Coşkun Sabah ile uğraştığınız kadar esnafın derdi ile uğraşsanız işinizi yapmış olacaksınız” diyerek isim vermeden Hakan Ülken’e haklı bir tepki gösterdi.

Altıntaş’tan “asıl gündem yoksulluk” hatırlatması

AYTO Başkanı Hakan Ülken’in tepkisine tepki gösteren Barış Altıntaş, sosyal medya paylaşımının altına yapılan bir yoruma; “Esnafın derdi ile uğraşması gerekip topu taca atanlar, gazetelere çıkmak için konu arıyorlar... Esnaf oy isterken varsa yaşamak isterken de olmalı nokta” şeklinde cevap verdi. Altıntaş, yine aynı paylamışının altında açıklamasını eleştiren bir kişiye, “Kirasını ödeyemeyen, evine ekmek götüremeyen, eve başı önde giden insanlarla ilgili ne yazdınız veya ne yaptınız bugüne kadar? Ucu kendimize dokununca kızmayalım. Bunlar gündem değiştirme işleri...” diye cevap vererek asıl gündemin yoksulluk ve yoksunluk olduğunu gözler önüne serdi.

Hakan Ülken’in Coşkun Sabah açıklamasına başkanı olduğu AYTO üyelerinin de tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan Barış Altıntaş, AYTO Başkanı Ülken’in bugüne kadar üyelerinin durumuyla ilgili açıklama yapmadığının altını çizdi. Altıntaş, “Esnaf bugün kan ağlarken, evine götürecek ekmek bulamazken, Hakan Ülken ülke gündemini değiştirmeye çalışanların değirmenine su taşıyor. Sayın Ülken önce bize reva görülen 750 lira kira yardımı ile ilgili açıklama yapsın. Bıçak kemiğe dayandı, bizim derdimiz Coşkun Sabah’ın saçma sapan açıklamasına cevap verilmesi değil” diye tepkisini dile getirdi.

Haber: Cemil Ağırbaşer