Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. ölüm yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz bir mesaj yayımladı. Başkan Ekiz mesajında “Yalnızca milletimizin Kurtuluş Savaşı'nı yöneten komutan ve askeri deha olarak değil, devrimleriyle de Dünya tarihine geçen büyük devlet adamı ve lider Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, vefatının 82. yılında büyük bir minnet ve özlemle anıyorum. Atatürk, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir.Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilkeleri ve düşünceleri dünya durdukça bizlere yol gösterecektir” ifadelerine yer verdi.

“Sen rahat uyu Atam”

Atatürk’ün Türk kadınlarına verdiği değerin de altını çizen Başkan Ekiz; “Biz kadınlar, Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez" sözleriyle de anlattığı gibi, Cumhuriyet tarihinde, toplum yaşamında erkeklerle birlikte en zorlu yollarda yürüdük, yürümeye devam edeceğiz.
Yaşamının her döneminde kadına büyük önem veren, devrimleri ile kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlayan, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün manevi şahsiyeti önünde saygıyla eğiliyorum. Kurduğun Cumhuriyet sayesinde her alanda var olan ve ilkelerine uygun yeni nesiller yetiştiren Türk Kadını burada, rahat uyu Atam” dedi.

Haber: Berna Çağatay