Yaklaşık 30 yıl önceye kadar mandalina bahçesi olan ve zemini sağlam olmayan Bayraklı mahallesi günümüzde binalarla doluyken  depremin ardından bina temelleri olan ölü bir bahçeye dönüştü.

28 yıl önce Ağrı’dan İzmir’e gelen ve Barış Sitesi’nin yapımında inşaat işçisi olarak çalışan Erol Kaya Sitenin yapıldığı zeminin sağlam olmadığını belirterek şu açıklamalarda bulundu : Barış Sitesi yapılırken inşaatında çalıştım , harç taşırken üstüne bastığım zemin titriyordu o yüzden inşaatta yürümeye korkuyordum. Kullanılan malzemeler kalitesizdi ve sürekli değişiyordu. Demir işlerini yapan arkadaşım binada kullanılan demirlerin yetersiz olduğunu söylediğinde gerçekleşecek ilk depremde bu binaların yıkılacağını anlamıştık. Kendi aramızda bu binalara güven olmaz diye konuşuyorduk. Bunu sitenin müteahitine de söyledik ama bizi dinlemediler. Biz çalıştık ama o binalara hiç güvenmedik’.

Enkazdan çıkarılan cansız bedenleri üzüntüyle izledim

Barış sitesi yakınlarında kendine 3 katlı ev yapan Kaya, enkazdan çıkarılan cansız bedenleri evinin balkonunda üzüntü içinde izlediğini belirtirken Binaların kooperatif yapımı olduğunu ve mahalledeki evlerin bir çoğunun sağlam olmadığından bahsetti. Kaya Barış sitesinin Taşeronlarla sıkıntı yaşadığını , bu evlerin önceden çok ucuz olduğunu söyledi. 

Siteyi yaptıran kooperatif üyelerinin çoğu burada oturmadığını ve başkalarına sattıklarından bahseden Kaya’’ İşte yeni yeni hareket başlamıştı. Yakınlara gökdelenler yapılınca burası değer kazanmıştı çok sayıda insan taşınmıştı” diyor.

HABER MERKEZİ