Aydın’da bulunan jeotermal santralleri gündeme gelmeye devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde Umurlu Mahallesindeki Emirdoğan Çayı’na bırakılan jeotermal sularını gören vatandaşlar isyan etti. Jeotermal santrallerinin yeterince denetlenmediğini ifade eden vatandaşlar, çaya bırakılan ağır metalli jeotermal sularınının hem çevreye zarar verdiğini hem de ağır bir koku yaydığını belirtti. 

Gün geçtikçe Aydın genelindeki jeotermal firmalarının vahşi uygulamaları gündeme gelirken, vatandaşlar firmaların yasalara uymamasına tepki gösteriyor. JES’lerin salgın döneminden yararlandıklarının altını çizen vatandaşlar “Bunların derdi daha çok para kazanmak” dedi.

Emirdoğan Çayı’nın altına döşenen jeotermal borularından suların salındığını gösteren ve yaşanan durumu cep telefonlarıyla kaydeden duyarlı vatandaşlar “Bugün saat 08:04'te Efeler Umurlu Mahallesi Emirdoğan çayı altındaki jeotermal santralden ağır metalli sularını Emirdoğan Çayına bıraktıklarının resmidir. Hani yasalara uyacaktınız. Halk korona salgınından kırılırken bunların derdi daha çok para kazanmak” diyerek yetkililere seslendi.

Haber: Uğur ESER