Efeler İlçesi sınırlarında yer alan ev ve iş yeri sahiplerinin her yıl düzenli şekilde ödemeleri gereken emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri başladı. Vatandaşlar Emlak Vergisi ödemelerini, Efeler Belediyesi veznelerinden hafta içi 09.00 – 16.45 mesai saatleri içerisinde ya da Efeler Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan “efeler.bel.tr” adresinden online şekilde ödeyebilecekler. Emlak Verigisi ödemeleri son günü 30 Kasım olarak açıklandı.

Vatandaşlar, Efeler Belediyesi hizmet binasına gelerek, internet üzerinden veya 444 80 09 numaralı çağrı merkezinden emlak vergisi borcu olup olmadığı bilgisini de öğrenebilirler.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Vatandaşlarımız borçlarını çağrı merkezimizden ve internet sitesi üzerinden sorgulatarak kolaylıkla online şekilde ödeme yapabilirler. Pandemi döneminde veznelerimizde yığılma olmaması için ödemelerini son güne bırakmamalarını tavsiye ederim” şeklinde konuştu. 

Kanuna göre mülk sahiplerinin kendilerine belirlenen süre içerisinde taksit ödemelerini geciktirmeleri halinde asıl borçlarına aylık yasal faiz uygulanacak. Haber:Aysel Şen