Tekirdağ’da bu yıl 53. kez düzenlenen "Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali" etkinlikleri çerçevesinde En İyi Kiraz Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Naip Mahallesi'nde düzenlenen En İyi Kiraz Yarışması’na Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Tekirdağ’da düzenlenen En İyi Kiraz Yarışması’nda 28 üretici, tarla bakımı, yetiştirme, ürün toplama ve tadı kapsamında değerlendirmeye alınan kirazlarıyla yarışmaya katıldı.
Yarışma öncesi bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kentin isminin tüm ilçeleri kapsadığını ve festivalin de ilin tamamını kapsayacak şekilde kutlanması gerekiyor. Bundan yıllar önce atalarımız bu geleneği başlatmış. Bizler de bu festivali en iyi şekilde gelecek kuşaklara aktarmak için çalışacağız. Bu yıl 6 ilçede festival kapsamında etkinlikler düzenliyoruz, gelecek yılda 11 ilçede de etkinlikler düzenleyerek festivali tüm şehirde coşkuyla kutlayacağız. Geçmişten bu yana Tekirdağ'da mayıs ayının son haftası, haziran ayının ilk haftasının kiraz cümbüşü olarak kutlanıyor. 1963 yılından beri kiraz festivali, aynı coşku ve aynı heyecanla kutlanıyor. Ancak 30 Mart 2014'te Tekirdağ, Büyükşehir Belediyesi olunca yerel yönetimlerde birtakım değişiklikler oldu. Tekirdağ ismi tüm ili kapsadığı için tüm ilçeler tarafından kutlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Kiraz Festivali’nin herkese hayırlı olmasını dileyen Başkan Eşkinat ise, “53 yıldır süren bu gelenek, Naip köyümüzde kutlanmaya devam ediyor. Tarımın bu ülke için öneminin bilincinde olan insanlar olarak, lütfen köylerin tüzel kişiliklerini geri iade edin. Malları bizde emanette o malları onlara tekrar teslim edelim. Köylerin gelişimini tekrar tarımla beraber geliştirelim” dedi.
Konuşmaların ardından kiraz yarışmasında birinci olan üretici Eşref Meral 3 bin TL, ikinci olan Murat Demireğen’e 2 bin 500 TL, ve üçüncü olan Vedat Ataça ise 2 bin TL ödül verildi. Ödül töreninin ardından dereceye giren bütün kiraz üreticilerine de çeyrek altın takdim edildi.
Ödül töreninin ardından program sona erdi.

İHA