TBMM’de bütçe görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, AK Parti iktidarının Aydın’daki yatırım sözlerini hatırlatarak, sert bir dille eleştirdi. Aydın’ın 18 yıldır ihmal edildiğini ifade eden Sezgin; “Memleketim Aydın’ın hem kamu yatırımları hem de sanayi yatırımları açısından 18 yıldır ihmal edildiğini hatırlatmak istiyorum. AK Parti’li milletvekili arkadaşlar tarafından gazetelere geçen yıl ‘2020 Aydın’a yatırım yılı olacak’ şeklinde açıklamalar yapıldığını hatırlıyorum. Gerçi, bu arkadaşlar 2019 yılı için de ‘Aydın’da yatırım yılı olacak’ ifadelerini kullanmışlardı. Her zaman olduğu gibi bu vaatler yine boş çıktı” dedi. 

“Garabet abidesi”

AK Parti’li milletvekillerinin “Ortaklar-Selçuk Demir Yolu Tüneli, Sarıçay Barajı, Aydın-Denizli Otoyol Projesi, Aydın Adliye Sarayı başlıca takip edeceğimiz projelerdir. Nazilli Organize Sanayi Bölgesi’nde Konteyner Tren Hattı Projesi de gündemimizde olacaktır. Nazilli’de Sümerbank fabrikasını da yeniden çalışır hâle getireceğiz. Nazilli-Beydağ-Ödemiş kara yolunun yenilenmesi de gündemimizde olacak. Nazilli’de kurulması planlanan Sümer üniversitesi projesini de takip edeceğiz” şeklindeki açıklamalarını hatırlatan İYİ Parti’li Sezgin, bu yatırımlar ile ilgili kayda değer ilerlemelerin olmadığını ifade etti. 

Aydın-Denizli Otoyol Projesi’nin sözleşmesini garabet abidesi olarak değerlendiren Sezgin; “Bu projede ihale yapılmıştır ancak sözleşme tam bir garabet abidesidir. İktidarın sözlerini tutmama alışkanlığı, ulusal düzlemde olduğu gibi yerel düzlemde de istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Yerine getirilmeyen vaatlerin tepkisini ilk seçimlerde göreceğinizden şüphem yoktur” dedi.

Haber: Uğur Eser