Alınan ek tedbir kararları doğrultusunda, okulların yeniden kapanmasıyla birlikte, Öğretmenler Günü de koronavirüs gölgesi altında yaşanacak. Öğretmenler gününde en çok satış yapan esnaf konumunda olan çiçekçiler bu süreçte satış yapamaz hale geldi.

Aydın’da Çiçekçilik işletmeciliği yapan Mecit Öner, Öğretmenler Günü öncesi satışların durgun olduğunu dile getirdi. Öner, “Şuanda Öğretmenler Günü için satışlarımız baya bir durgun. Okulların tatil olması ve Pandemi sürecinin devam etmesinden dolayı normal olarak işlerimiz baya bir kötü durumda. Okulların kapalı olmasından dolayı zaten bizim de bir beklentimiz olmadı” dedi.

Satışlar Yarı Yarıya Düştü

Geçmiş yıllara oranla satışların yarı yarıya düştüğünü ifade eden Öner gelen siparişlerin ise hijyenik ve dezenfekte edilip teslim edildiğini belirtti. Öner, “Öğretmenler Günü için illa ki siparişlerimiz var ancak geçtiğimiz öğretmenler gününe göre satışlarımız baya bir düşük. Yüzde 50 oranında bir düşüş var. Gelen siparişlerimizi de dezenfekte edip en hijyenik şekilde ulaştırmaya gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

İnternet Satışlar Küçük Esnafı Bitirdi

İnternet üzerinden yapılan hediyelik çiçek ve diğer farklı ürün satışlarının küçük esnafı zor durumda bıraktığını ve ilerleyen süreçte de satışların eskisi gibi olamayacağını aktardı. Öner, “İnternet üzerinden hediyelik alışverişlerinde yoğunluk arttı. Bu durum da küçük esnafın bitmesine neden oldu. İşlerin ilerleyen zamanda da düzeleceğini sanmıyorum. Esnaf bu süreçte kan ağlıyor” dedi.

“Tek Derdimiz Kirayı Ödeyebilmek”

Yaşanan zorlu süreçten en fazla etkilenenlerin, küçük esnaflar olduğunu ifade eden Öner, tek dertlerinin kira ve çalışan maaşlarını ödeyebilmek olduğunu söyledi. Öner, “Şuan tek derdimiz ayı toparlamak. Dükkân kiramızı karşılayabilmek, çalışanlarımızın maaşlarını ödeyebilmek” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Eser