Şanlıurfa Viranşehir Cumhuriyet Savıcısı Eyüp Akbulut, geçtiğimiz günlerde Youtube kanalından bir video yayınlayarak bir salgın tedbirleri, maske zorunluluğu ve aşı uygulaması hakkında resen soruşturma başlattığını açıklamıştı. 

Görevden uzaklaştırıldı

Akbulut'a ilişkin HSK 2. Dairesi'nden savcının kendisinin de beklediği bir karar çıktı. Yapılan açıklamaya göre, HSK 2. Dairesi, Akbulut hakkında HSK müfettişlerince hazırlanan ön raporu görüştü. Hakkında soruşturma yapılan savcının, bulunduğu hal üzere göreve devamının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği kanaatine ulaşan Daire, Akbulut'un oy birliği ile Hakimler ve Savcılar Kanununun 77'nci maddesi gereğince, geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Youtube'da yayınladığı video ile başlattığı soruşturmayı duyuran Akbulut, düşüncelerini farklı meslek gruplarıyla paylaştığını söylemiş, Akbulut, "'Aman başına iş alırsın, işini kaybedersin, sana bir şeyler isnat ederler biz bir şey yapamayız' dediler fakat haysiyetli bir hukukçu bunu yapmak zorundadır, bu bizim işimizin gereğidir'' diye konuşmuştu. Akbulut ayrıca yygulamada olan sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu, sosyal mesafe kuralı, seyahat kısıtlamasının hukuka aykırı olduğunu söylemişti.