Aydın İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan kadın öğretmen E.S.’nin derse sarık ve şalvarlı giren 3 öğrencisini uyarması üzerine yaşanan skandal olayın yankıları sürmeye devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan, CHP Aydın İl Eğitim Sekreteri Merve Emine Saatçi, “Laiklik karşıtı söylemlerinizin bir sonucu olarak geçmişin karanlık mahzenlerinde duran hastalıklı fikirleri genç̧ nesillere enjekte ederseniz en nihayetinde sarık cüppe ile karşı karşıya kalırsınız” dedi.

İmam Hatip Okulunda yaşanan olayı ‘Sarıklı Ayaklanma’ olarak belirten Saatçi, “Aydın İmam Hatip Okulunda yaşanan ve ülkeye sarıklı ayaklanma olarak duyurulan skandal tam olarak bu durumu kanıtlamaktadır. Meselenin o gün de bugün de asla sarık, sakal olmadığını, bütün meselenin memleketi müreffeh seviyeye çıkarmak için fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirmek olduğunu bir kez daha görmüş̧ olduk” şeklinde konuştu.

Saatçi, gerici fikirlerin bizleri ancak karanlığa götürebileceği hatırlatmasını yaptı. Saatçi, “Bu kin tohumları atılmış̧ nesillerle, empoze edilen gerici fikirlerle ülkemizi karanlık bir gelecekten başka bir şey beklemiyor. Bir kez daha Atatürk’ün çizgisine geldiğimizi görmeli, onun yaptıklarının ve yapmamızı beklediği fikirlerini dilinizden düşürmediğinizi gerçek memleket bekası için harfiyen tatbik etmeliyiz. Çok geç̧ olmadan” açıklamasını yaptı.

Haber: Berna Çağatay