Kısıtlama boyunca uygulanacak tedbirler ise şöyle...

Tam kapanmada marketler açık mı?

Kanbine toplantısı sonrası alınan tam kapanma kararı 29 Nisan saat 19:00 ile 17 Mayıs saat 05:00 arası uygulanacak. Tam kapanma boyunca marketler hafta içi ve cumartesi günleri saat 10:00 ile 17:00 arası hizmet verebilecek.

Pazar günleri ise zincir marketler hizmet veremeyecek. Kısıtlamada markete gidişleri amaç dışında kullananlara da izin verilmeyecek. Alınan karar doğrultusunda ailece markete gidişlerin önüne geçilecek.

Kabine toplantısı sonrası alınan kararda kafe ve restoranların paket servis hizmeti verebileceği belirtildi. Buna göre; Ramazan ayı sonuna kadar (13 Mayıs Perşembe gününe kadar) 24 saat esasına göre sadece paket servis yapabilecek. Ramazanın bitmesiyle de saat 01.00’e kadar paket servis yapabilecekler.

Tam kapanmada fırınlar açık olacak mı?

Tam kapanma boyunca ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Tam kapanmada seyahat izinleri verilecek mi?

Tam kapanma tedbirleri kapsamında zorunlu hallerin dışında şehirlerarası seyahat mümkün olmayacak. Bu seyahatler izin belgesine tabi tutulacak. Öte yandan şehirlerarası hizmet veren araçlarda (uçak hariç) yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si kadar yolcuya izin verilecek.

Otel rezervasyonları kısıtlama kapsamında mı?

Şehirlerarası yolculukta kısıtlama dışında olan otel rezervasyonları tam kapanma süresinde kısıtlamadan muafiyet sağlamayacak. Yani kısıtlama döneminde otel, pansiyon gibi konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunması, vatandaşlar açısından sokağa çıkma veya şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlamayacak. Konaklama tesisleri yalnızca seyahat izin belgesi olanlara hizmet verebilecek.