Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Örenay Boyacıoğlu’nun yürütücüsü olduğu araştırma projesi, TÜBİTAK 1002 programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu. “Alzheimer Tipi Demansta Anti-Sense Beyin Kaynaklı Nörotrofik Faktör (BDNF) Gen Polimorfizmlerinin Rolü” isimli proje 1 yıl sürecek.

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Seda Örenay Boyacıoğlu’nun üstlendiği projede; araştırmacı olarak Aydın Devlet Hastanesinden Uzm. Dr. Ayşe Döndü ve ADÜ Hastanesinden Dr. Metin Çalışkan yer alıyor.

TÜBİTAK’tan ikinci projesine de destek almayı başaran Doç. Dr. Seda Örenay Boyacıoğlu, “Bu sene yürütücülüğünü üstlendiğim ve TÜBİTAK'tan desteklenen araştırma proje sayısı ikiye yükselmiş oldu. Diğer projemiz Ekim ayında desteklenmesine karar verilen 1001 araştırma projesiydi. Projelerimizle bilime katkı sağlamanın memnuniyeti içindeyim” diyerek sevincini paylaştı.

ADÜ yönetimi ise başarılı çalışmalarıyla bir kez daha TÜBİTAK desteği alan Doç. Dr. Seda Örenay Boyacıoğlu ile proje ekibini kutlayan yazılı bir mesaj yayınlayarak, ekibin başarılarının devamını dilediklerini ifade ettiler.

Haber: Uğur Eser