Özveri ve bilinçli bir şekilde çalışan herkese ihtiyaç olduğu şu dönemde namusuyla aldığı paranın hakkını veren kişileri görmek onur ve umut verici.

Her hafta Salı günleri program için Kuşadası’na gidiyoruz.

Geçtiğimiz Salı günü yine programa gittik. Gazeteci arkadaşım Arif Kunur ile programımızı yaptık ve Aydın’a doğru yola koyulduk.

Biraz rahatsızlandığım için önce Kuşadası Devlet Hastanesine uğradık. Sonrasında yola koyulduk.

Ortaklara geldiğimizde; “Arif ben burada doğdum. Gel Ortaklar içine girelim. Özledim bir çarşısından geçelim” dedim.

Sağ olsun oda beni kırmadı. Doğduğum evin oradan geçtik. Sonra çarşıdan hergelen meydanından aşağı indik.

Tiren demir yolunu geçtik ve önümüzde Germencik Belediyesi çöp kamyonu.

Yolda, önümüzde yolun ortasında durdu.

Önce kızdık neden yolun ortasında durdu diye.

Çöp kamyonundan bir yiğit indi ve önce özür diledi.

Baktık ki yolun ortasında bir karton kutu ve o karton kutuyu alarak çöp kamyonuna koyan bir adam.

Hemen indik arabadan Arif ile beraber “Kardeş sen ne yapıyorsun bunun için mi durdunuz yolun ortasında” dedik.

Germencik Belediyesi temizlik işlerinde çalışan ismini bilmediğimiz o yiğit adam; “ Abi bu bizim işimiz. İşimiz olmasa bile bu memleket bizim yolda sokakta ne olursa olsun kirletmeye ve pis tutmaya hakkımız yok. Saat önemli değil bize bunun için para ödüyorlar. Hakkımızla işimizi yapalım, takdir eden mutlaka olur, etmeseler bile Allah biliyor onun takdiri bize yeter” demesi orada son noktayı koydu.

Fotoğraf çekmek istedim.

Önce karşı çıktı ama ikna ederek fotoğrafını çektim.

Arif ile beraber Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’i arayacaktık ancak gece yarısı yani saat 00:10 civarı idi. O yüzden Germencik Basın Halkla İlişkiler sorumlusu Erman kardeşimizi arayarak durumu izah ettik ve fotoğrafları ona yolladık ve ekledik; “ Erman bunu mutlaka Başkana ilet çünkü bu adam ödülü hak ediyor” dedik.

Sağ olsun Erman, Başkan Öndeş’i arayarak durumu izah etmiş. Gecenin saat 01:20 civarı Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş bana mesaj atarak gerekeni yapacağını o vatandaşı ödüllendireceğini yazmış.

Germencik Belediyesi çalışanlarına ve Başkan Fuat Öndeş’e çok ama çok teşekkür ediyorum.

Özveri ve bilinçli bir şekilde çalışan herkese ihtiyaç olduğu şu dönemde namusuyla aldığı paranın hakkını veren kişileri görmek onur ve umut verici.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş verdiği söz üzerine o çalışan arkadaşı ödüllendireceğini söyledi ve bunun sözünü verdi. Pandemi sonrası yasakların kaltığı zaman bizleride davet ederek o arkadaşı tebrik etmek ve ödülünü aldığı anda yanında olmak isteriz.

Umut dolu bu ülkede bu şekilde çalışan hakkını veren insanlara ihtiyacımız var. Helal olsun sana ismini bilmediğimiz arkadaş. Aldığın parayı sonuna kadar hak ediyor helalinle çalışıyorsun bizden sana kocaman alkış…

Kalın Sağlıcakla...