Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen Hasat Şenliği, Fakülte Üretim Tesisleri’nde gerçekleşti. Şenlikte ilk hasadı ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir yaptı.

ADÜ Ziraat Fakültesi tarafından “Hasat Şenliği” gerçekleştirildi. Bölgede gerçekleştiren ilk şenlik olma özelliğini taşıyan etkinliğe, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kılıçkan ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ali Kaptan ile öğretim üyeleri, personel ve işçiler katıldı.

ADÜ Marka Olacak


Gerçekleştirilen şenlikte biçerdövere binerek ilk hasadı yapan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Ziraat Fakültesinin bölgenin tarım potansiyelinin işlenmesi noktasında son derece önemli bir rol üstlendiğini ifade ederek “Başta işçi arkadaşlarımız olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese minnettarım. Yapılan bu çalışmalarla ADÜ marka olma yolunda ilerliyor. Bu da bizim için gurur kaynağı. Üniversitemizi en iyi noktalara taşımak için çalışıyoruz” dedi.

En Fazla Öğrenci Alan Üniversite


ADÜ ailesinin bu seneki öğrenci kayıtlarıyla daha da güçlendiğini ve büyüdüğünü vurgulayan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir; “17 bin öğrenci kaydı ile Türkiye’de en fazla öğrenci kabul eden üniversitelerden biriyiz. Bu sene itibari ile toplam 63 bin öğrencimizle güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Bunların paralelinde düzenlenen bu tür aktivasyonlar başarı grafiğimizi yükseltiyor” dedi.

“Verim Rekorunu Kıracağız”


Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu ise “Göreve 17 Martta başlamamıza rağmen hızlı bir şekilde Nisanın ilk 2– 3 haftalık zaman diliminde tüm hazırlıklarımızı yaparak üretimimizi gerçekleştirdik ve buna bağlı olarak bölgenin ilk hasadını geçen hafta itibariyle yapmaya başladık. Dolu yağışına rağmen üretim bakımından, bu yıl fakülte tarihindeki dekar başına olan verim rekorunu kıracağımızı şuan itibari ile görebiliyoruz” dedi.

Kaşar İhtiyacı Karşılanacak


Ziraat Fakültesinin bin 130 dekar alanda dane mısır ve 300 dekarlık alanda ise slajlık mısır ekili olduğunu ifade eden Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu; “Bölgenin önemli bir üretim potansiyelini oluşturuyoruz. Geçen yıllara oranla buğdayda 2 kat, mısırda yaklaşık yüzde 50, slajlık mısırda ise yüzde 80 daha fazla bir verim bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda eğitimin yanında ekonomik olarak da fakültemizin ne kadar güçlü olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bizler bitkisel üretimin yanında sizlerin de desteği ile kaşar üretimine geçerek Üniversitemizin kaşar ihtiyacını da karşılayacağız. Fakültemize yakın zamanda kazandırdığımız besi hayvancılığıyla hayvansal üretimde de önemli bir yerde olacağımızı vurgulamak istiyorum” diyerek fakültenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haber: Uğur Eser