21’nci yüzyıla yakışan çağdaş bir kent yaratmaya çalışmak, Koçarlı halkının yaşam koşullarını iyileştirmek için çaba harcamak yerine belediyeye eş dost akraba almak için gayret gösterdiği bilinen Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın yönetim tarzı sürekli olarak bazı sıkıntılara yol açıyor. Bunun son örneği önceki akşam yaşandı.

Kaza yapan Ak Partili yönetici alkollü çıktı

Koçarlı Haber sitesinin haberine göre olay şöyle gelişti: Ehliyetsiz ve 150 promil alkollü olan Ak Parti Koçarlı Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyesi R. S, 09 FT 169 plakalı aracıyla Dedeköy Tokatbaşı mevkiinde kaza yaptı. Aracını olay yerinde bırakıp kaçan R.S. daha sonra bir arkadaşını aracı alması için olay yerine gönderdi.

MOBESE ve PTS kayıtlarından sürücü belirlendi

Ancak bu sırada devriye gezen ilçe jandarma trafik timleri yol kenarında kaza yapmış aracı fark etmiş ve yapılan mobese ve PTS incelemelerinde sürücünün Ak Parti Koçarlı Gençlik Kolları yönetici R.S. olduğunu çoktan belirlemişti. R.S’nin aracını almak için başka bir sürücü olay yerine gelince tartışma yaşandı.

“Başkan talimat verdi, ceza yazamazsınız!”

Araç sürücüsü R.S. tekrar kaza yerine gelince tartışma daha da büyüdü. MOBESE ve PTS kayıtlarından kaza yapan aracın sürücüsü olduğu belirlenen R.S’nin 150 promil alkollü olduğu da kayda geçti. Jandarma ekibiyle tartışan R.S, Ak Parti yöneticisi olduğunu söyledikten sonra iddiaya göre şunları söyledi: “Ben Ak Parti yöneticisiyim, zaten Belediye Başkanım sizi arayıp talimat verdi, bana ceza yazamazsınız”.

150 promil alkollü çıkan R.S.’ye, ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan 6 bin 462 TL. ceza kesilirken, trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten de adli işlem başlatıldı.

Başkan Deveci, R.S’yi görevden aldı

Koçarlı Haber sitesinde yayınlanan haberinin ardından Başkan Serhat Deveci, R.S‘nin istifasını aldı. Meydana gelen olaydan ve yayınlanan haberden dolayı üzüntü duyduklarını belirten Başkan Deveci, “Biz gençlik olarak, en önemlisi Ak Parti kimliği altında bu tür olaylara izin veremeyiz. Kolluk kuvvetlerimiz görevini yapmıştır. Kimlik altına sığınarak bir şeylerden tolerans sağlamasını isteyemeyiz. Bizlerde normal vatandaş gibi davranmalıyız örnek olmalıyız. Yayınlanan haberin ardından yönetim kurulu üyemizin istifası alınmıştır” dedi.

Nedim Kaplan jandarmaya talimat verdi mi?

Yaşanan olay öncesi R.S’nin Belediye Başkanı Nedim Kaplan’dan yardım istediği ve Nedim Kaplan’ın araya girdiği, jandarma ile konuşarak gençlik kolu yöneticisini kurtarmak için uğraştığı iddiası Koçarlı’yı karıştırdı.

Eğer R.S. doğru söylüyorsa, yani gerçekten Nedim Kaplan jandarmayı arayıp olayın örtbas edilmesi ve işlem yapılmaması için “talimat” vermeye kalktıysa kelimenin tam anlamıyla yetkisini aşmış oluyor. Eğer iddia edildiği gibi jandarmayı aramadıysa bu kez kendisini arayan parti yöneticisini “Jandarmayı arayıp talimat verdim” diyerek kandırmış oluyor.

Ya Jandanmayı arayıp yetkisini aştı ya da parti yöneticisini kandırdı

Her iki durumda da büyük bir skandala imza atan Nedim Kaplan’ın bu yönetim anlayışla daha ne kadar devam edebileceği ilçede büyük merak konusu olurken, vatandaşlar Koçarlı’yı daha ileriye götürecek yeni projeler konuşmak yerine sürekli Nedim Kaplan’ın adının karıştığı skandalları konuşmaktan bıkmış durumda.

Haber: M. Cemil Ağırbaşer