Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ı üyesi olduğu AKP yüzünden memleketin sefalete sürüklendiğini görmezden gelmekle eleştiren CHP İlçe Başkanı Hasan Akın, “Belediye Başkanı Kaplan, Aydın Büyükşehir Belediyesi siyasetiyle göz boyayabileceğini düşünüyor. Geçti beyim borun pazarı” diyerek tepkisini dile getirdi. CHP İlçe Başkanı Hasan Akın’ın açıklamasında öne çıkan satır başları şunlar:

“Cumhuriyetimizin ilanın 97. yılını dün milletçe coşkuyla, sevinçle, mutlulukla kutladık. Covid-19 salgını nedeniyle törenlere ve kutlama programlarımıza yönelik alınan kısıtlama tedbirleri dahi, bizlerin coşkusunu bir nebze olsun azaltmadı.

Bütün bunlarla birlikte, ülkemizde ekonomik olarak genel gidişat, AKP hükümetlerinin ülkemizi düşürdüğü nokta; her evde, iş yerinde, cüzdanlarda ağırlığını iyiden iyiye hissettiriyor.

Ha bunlara sorarsanız, derecelendirme kuruluşlarında durumumuz iyi diyorlar. Hangi derecelendirme kuruluşuysa o? Ben sizlere tam da bu noktada memleketimizin derecesini, ülkeyi getirdikleri noktayı söyleyeyim.

Bakan ekonomik olarak açıklanan verilerden bir tanesinde AKP hükümeti gümüş madalyayı ülkemize getirdi. Peki, nedir bu derecemiz; Dünya’da yılbaşından bu yana dolar karşısında para birimi en fazla değer kaybeden para birimlerinde, maşallah Brezilya’nın ardından ikinci olduk. İlimizde, ilçemizde AKP saflarında siyaset yapanlar içinse bunlar birer rakamdan ibaret… Umurlarında dahi değil. Onlar kendi işleri güçleri yolunda olsun, kendi tavuklarına kış diyen olmasın başka bir şey istemezler. İşte şimdi bizim Koçarlı Belediye Başkanı memleketin sefalete sürüklenmesini göremiyor da hala daha Aydın Büyükşehir Belediyesi siyasetiyle göz boyayabileceğini düşünüyor. Geçti beyim borun pazarı… Size en baştan bu yana yeter ki önümüze gerilmeyin, gölge etmeyin dedik. Biz yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz, tıpkı her gün mesaine gittiğin hizmet binası gibi, tıpkı üzerinde gezdiğin yollar gibi. Hasılı, sayın başkan siz bizim işimizi hiç ama hiç merak etmeyin, engel olmayın, ha hükümet partisi olarak arada sırada da memleketin ekonomisine bakarsanız pek seviniriz… İktidardan gidinceye kadar en azından…”

Haber: Nazan Ağırbaşer