Dr. Fevzi Mürüvet Uğuroğlu Ortaokulu öğrencileri 1 Haziran 2017 Perşembe günü Yazar Zehra ÜNÜVAR ile buluştu.  Türkçe öğretmenlerinin çalışmaları ve okul idaresinin desteğiyle düzenlenen söyleşi ve imza günü öğrenciler tarafından büyük bir heyecanla karşılandı.

Okul Müdürü Doğan BAKIR söyleşi öncesi yaptığı konuşmada, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı ve yazma becerisi kazandırırken onların yazarlarla karşılaşmalarını önemsediğini söyledi. “Yazarlık büyük bir birikim işidir.” diyen Doğan BAKIR, öğrencilerin bu birikimlerden faydalanması adına bu buluşmaların gerekli olduğunu belirtti.

Dr. Fevzi Mürüvet Uğuroğlu Ortaokulu Türkçe öğretmenleri okulda öğrencilerinin ilk defa bir yazarla buluştuklarını ve yazar buluşmalarını gelenekselleştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Söyleşinin başında slayt gösterisi ve sunumla öğrencilere tanıtılan Yazar Zehra ÜNÜVAR, yazarlıktan ve kitap okumanın öneminden bahsetti. Öğrenciler yazarın kitaplarına dair ona ilginç sorular yönelttiler. Önceden yazarın kitaplarını okuyan öğrenciler, okudukları kitabın yazarıyla sohbet etmekten büyük keyif aldılar.

Yazar öğrencilerle söyleşirken onlara; çevreye karşı duyarlı olmalarını, insani ilişkilere her zaman önem vermelerini, içlerindeki çocuğu ve yaşama sevincini hiçbir zaman kaybetmemeleri gerektiğini vurguladı.

Zehra ÜNÜVAR, Dr. Fevzi Mürüvet Uğuroğlu Ortaokulundan ayrılırken, Aydın’da yaşayan bir yazar olarak bu okulun böyle bir etkinlik düzenlemesinden ve kitap okumayı seven öğrenciler kadar kitap okumaya önem verip teşvik eden öğretmenleri görmekten de mutluluk duyduğunu belirtti.

HABERİN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN