Efeler Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ünlü oyuncular Rutkay Aziz ve Dolunay Soysert’in başrolünü paylaştıkları “Güneyli Bayan” isimli tiyatro oyunu yarın akşam (27 Ekim Salı günü) Pınarbaşı Mesire Alanı’nda saat 20.00’de sergilenecek.

Bilgesu Erenus’un yazdığı ve ilk gösterimini 1983’te yine Rutkay Aziz’in rejisörlüğünde Ankara Sanat Tiyatrosu’nda (AST) yapan oyun, soğuk savaş döneminde Amerika Birleşik Devletlerindeki komünist avını konu alıyor. Bu yıl 9 Ocak’ta İstanbul Trump Towers’ta 2020 prömiyerini yapan oyunun hem yönetmeni hem oyuncusu Rutkay Aziz’e Dolunay Soysert eşlik ediyor.

1950'li yılların başında Senatör Mc Carthy'nin Amerikan karşıtlığı, komünistlik, Sovyet Rusya casusluğu gibi gerekçelerle pek çok aydın ve sanatçıyı sorguya çekip yargıladığı dönemde geçen ve Amerikan edebiyatının mihenk taşlarından biri sayılan Lillian Hellmann isimli kadın yazarın sorgulanmak üzere bu komite önünde yaptığı savunmayı anlatan oyun, aydın duruşunu en güzel anlatan oyunlardan biri olarak kabul ediliyor. Oyunda; düzene ayak uydurmayı seçmeyip özgür ifade cesareti gösteren Lillian Hellman, yaşadığı dönemde rejimin yarattığı baskının tüm arka odalarını  izleyicilere sunuyor.

Sosyal mesafeye uygun gösterim yapılacak

Aydınlıları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam edeceklerini açıklayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, sanatseverlere bu güzel oyunu kaçırmamalarını tavsiye etti. COVİD-19 salgınının sürdüğüne dikkati çeken Başkan Atay, tiyatro gösteriminin tüm kurallara uygun olarak gerçekleştirileceğini ve mesire alanının sosyal mesafeye uygun şekilde düzenleneceğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)