Söke Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin 2016-2017 yılı eğitim öğretim yılı yılsonu sergisi açıldı.

Söke Halk Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleşen etkinliğe İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve eşi Ayşe Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, ADÜ Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Söke İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Şimşek, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, davetliler ve kursiyerler katıldı. Etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Törende açılış konuşması yapan Söke HEM ve Akşam Sanat Okulu Müdür Vekili Hasan Aslan, merkezin kurs ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Söke Halk Eğitimi Merkezi olarak 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılında toplamda 552 kurs açıldığını belirten Hasan Aslan; “Açtığımız bu kurslarda 8 Bin 973 bayan, 6. Bin 38’i erkek olmak üzere toplamda 15 Bin 011 vatandaşımıza hizmet götürdük. Eğitim faaliyetlerini yürüttüğümüz 2 Bin 450 açık Lise ile 823 Açık Ortaokul öğrencimiz vardır. Toplamda 3 Bin 893 tane kurumumuzdan yararlanan öğrencimiz mevcuttur. Bu sene 490 açık Lise ve 203 açık Ortaokuldan olmak üzere 693 öğrencimizi mezun etmiş bulunmaktayız. Böylece Merkezimizden şu ana kadar yararlanan vatandaşlarımızın sayısı 18 Bin 284'tür. Halihazırda açtığımız ve açacağımız yaz Kursları, Kuran-ı Kerim öğrenme kursları ve genel kurslarla merkezimizden 1 Eylül 2017 tarihine kadar yararlanacak vatandaşlarımızın sayısı 20 Bini bulacaktır” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından okuma-yazma kursuna katılanlara belgeleri İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu tarafından verildi. Halk oyunları, dans ve karate gösterilerinin yer aldığı etkinlikte kursiyerlerin el emeklerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergilenen ürünler beğeni topladı.