Aydın'da doğuştan görme engelli olan Ekrem Önem, üretime hiçbir engel olmadığı göstererek takı kursunda yaptığı ürünleri açtığı sergide beğeniye sundu.

Karacasu ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli 47 yaşındaki Karacasu Engelliler Derneği yönetim kurulu üyesi Ekrem Önem’in görevde iken geçirdiği trafik kazası sonucu boynuna aşağını felç olan ve ellerini kullanamayan emekli asker Fahri Şahna’nın yardımıyla yaptığı takı, tespih, kolye gibi ürünleri büyük beğeni topladı. Aydın'ın Karacasu ilçesinde Karacasu Kaymakamlığı, Karacasu Belediyesi ve Karacasu Engelliler Derneği iş birliğinde açılan Misinalı Takı Yapım Kursu kapsamında yaptığı ürünleri sergileyen Önem, “Komutanım benim gözüm oldu. Bana yardımcı oldu. Ben onun eli oldum. Böyle böyle çalıştık başardık. Tespihler, kolyeler, bileklikler yaptık. Derneğimize katkıda bulunmaya çalıştık” dedi.

Emekli asker Fahri Şahna ise “İkimiz beyinlerimizi birleştirdik. Karşılıklı tartışarak bileklik, tespih, kolye yaptık. Derneğimizde bir aile ortamı var. Bir bütün olduk. Birlik beraberlik içinde çalıştık. Aynı ailenin üyeleri evlerinde anlaşamazken biz dernekte çok iyi anlaşıyoruz. Sıcak bir ortam var. Birlik beraberlikten güç doğduğunu gösterdik” dedi.