Değişen yüzü ve artan ürün çeşitliliği ile taze ve ucuz balık almak isteyen Kuşadalılar soluğu Balık Pazarı’nda alıyor. Balık hali ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası’nın tüm ekonomik değerlerini yeniden güçlendirip, ilçemizi kalkındırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Balık Pazarına Olan İlgi Esnafı Mutlu Etti

Balık Pazarı’nda gerçekleşen yenileme çalışmaları Kuşadası Belediyesi tarafından Temmuz ayında tamamlanmıştı. Kuşadalıların yanı sıra kenti ziyaret etmeye gelen yerli ve yabancı turistler de balık haline büyük ilgi gösteriyor. Camikebir Mahallesi’ndeki tarihi Balıkçılar Meydanı’nın içerisinde bulunan balık pazarında ise Kuşadası Körfezi’nde en çok avlanan balık türlerinden kefal, kaya barbunyası, levrek, çipura ve sardalye tercih ediliyor.

Yenilenen Yüzüyle Satışlar arttı

Yenilenen Balık Pazarı’yla birlikte satışların da arttığını dile getiren balıkçı esnaflarından Soner Özyağcı, “Balık halimiz önceden eski ve köhne bir görünüme sahipti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in projesi ile daha modern ve estetik bir hale geldi. Bu da satışlarımızın artmasını sağladı. Esnaf olarak yerli halk ile turistlerin gösterdiği ilgiden oldukça memnunuz. Belediye Başkanımız Ömer Günel’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)