Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası Gençlik Kolları, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gözaltına alınmasını protesto etti. CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Simge Mıkıroğlu yaptığı açıklamada, Türkiye’deki üniversitelerde adalete ve hukuka aykırı bir durum yaşandığını ifade etti.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Melih Bulu’ya yönelik tepkilerini gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yapılan sert müdahaleye bir tepki de Kuşadası’ndan geldi. CHP Kuşadası Gençlik Kolları tarafından düzenlenen basın açıklamasına ellerinde Türk bayrakları ve Boğaziçi Üniversitesi’ndeki haksızlığı eleştiren dövizlerle çok sayıda partili ile birlikte CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, Gençlik Kolları Başkanı Simge Mıkıroğlu, İlçe Yöneticisi Serhan Cellat ve Belediye Meclis Üyesi Emre Fazlılar katıldı.

“Asla aşağı bakmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını belirten İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mıkıroğlu, “Ülkemizin en iyi üniversitelerinden birinde adalete ve hukuka aykırı bir durum yaşanıyor. Bizler CHP gençliği olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde istikbali göklerde arıyoruz. Tek adam rejiminin ülkemizdeki her alanda dikte ettiği antidemokratik uygulamalardan biri olan üniversitelere kayyum rektör atamalarına karşıyız. Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan hukuksuz atamaya karşı öğrenci yoldaşlarımızın yanındayız. Bizler başımızı öne eğecek bir hata yapmadığımız sürece asla aşağı bakmayacağız. Karanlıktan aydınlığa, yok oluştan var oluşa uzanan upuzun bir yol bizi bekliyor.

Direnen arkadaşlarımıza selam olsun” diye konuştu. Basın açıklaması İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. 

Haber: Nazan Ağırbaşer