Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın en çok tepki çeken icraatları ise eşini, dostunu, akrabasını belediyeye doldurması ama kente gözle görülür hiçbir hizmet getirmemesi olarak görülüyor.

Yeğenini “kafana göre takıl müdürü” yaptı

En küçük bir yağmurda bile çileye dönüşen yolları ve kaldırımları yapmıyor, zaman zaman aksayan çöp toplama hizmeti yüzünden koca kent kokuyor, ama Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın tek derdi hısım ve akrabalarını belediyede işe sokmak. Örneğin işe aldığı, ancak ortalarda dolanmaktan ve başkanlık makamı yakınlarında bulunmaktan başka hiçbir iş yapmayan yeğeni Ramazan Kaplan’a belediye personeli “kafana göre takıl müdürü” lakabını takmış! Ramazan Kaplan’ın sırf belediye başkanının yeğeni olduğu için işe alınması ve hiçbir iş yapmadan maaş alması Koçarlı halkının tepkisini çekiyor.

Ele verir talkını, kendi yutar salkımı

Yerel seçim öncesinde rakibi konumundaki eski Belediye Başkanı CHP’li Mutlu Öztürk’ü emekli öğretmen Ali Tosun’u belediyede işe aldığı için yerden yere vuran, demediğini bırakmayan Nedim Kaplan, aynı uygulamayı yaparak herkesi hayrete düşürdü. Nedim Kaplan, abisinin dünürü olan belediyeden emekli Hüseyin Bakır’ı işe aldı, üstelik Başkan Yardımcısı yaptı. Seçim öncesinde emekli birinin belediyede işe alınmasına çok sert tepki gösteren Nedim Kaplan’ın emekli birini belediyeye alması ve belediye başkan yardımcısı yapmasını Koçarlı halkı “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” şeklinde yorumluyor.

Belediye’de yer bakır, gök bakır!

Koçarlı Belediyesi’nde akraba kayırmacılığı bununla da sınırlı kalmadı. Emekli olmasına rağmen Belediye Başkanı Nedim Kaplan tarafından işe alınarak Belediye Başkan Yardımcısı yapılan Hüseyin Bakır da Nedim Kaplan’ın izinden giderek yeğeni Volkan Bakır’ı belediyede işe aldı ve zabıta yaptı. Bu kadarına da pes diyen Koçarlılılar, hizmet beklerken yeni bir akrabaya kıyak haberleriyle sarsıldı.

Hayri Kaplan gölge imar müdürü mü?

Koçarlı Belediyesi ilgili halk arasında en çok kuşku uyandıran olaylardan biri de Nedim Kaplan’ın müteahhit kardeşi Hayri Kaplan’ın belediyenin Fen İşleri Müdürlüğünden kalkmaması olarak görülüyor. İddialara göre; belediye personeli olmamasına rağmen her gün sabahtan akşama kadar Fen İşleri Müdürlüğü’nde oturan Hayri Kaplan’ın neden mesaiye gider gibi her sabah soluğu belediyede aldığı bilinmiyor. Ancak abisinin başkanı olduğu belediyenin fen işlerinde sürekli oturan müteahhit kardeş profili çizen Hayri Kaplan’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Hayri Kaplan’ın Koçarlılılar arasındaki adı ise “gölge imar müdürü” olmuş bile.

Büyükşehir çalışıyor, Nedim Kaplan yatıyor

Koçarlı’da gözle görülen hizmetlerin neredeyse tamamını Özlem Çerçioğlu başkanlığındaki Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ yapıyor. Özlem Çerçioğlu nasılsa çalışıyor diye yan gelip yatan Nedim Kaplan, kendi sorumluluk bölgelerini ihmal ederek Koçarlı halkını ilkelliğe mahkûm ediyor. Üç traktör, iki kamyon almakla belediyecilik yapılamayacağının kanıtı olan Nedim Kaplan’ın Koçarlı’da bir daha seçim kazanması şimdiden hayal gibi görünüyor.

Özel Haber: Cemil Ağırbaşer