Ak Parti’nin geçen ay yapılan Aydın İl Kadın Kolları seçimine Nedim Kaplan’ın siyasi ayak oyunları damgasını vurdu. Nedim Kaplan, Belediye Başkanı olduğu için Ak Parti’nin katı parti kuralları gereği eşi Nazlı Kaplan kadın kolları seçimine giremiyordu. Nedim Kaplan’ın amacı ise karısını teşkilat başkanı yapmaktı. Hedefine ulaşmak için uğraşan Nedim Kaplan, meşhur ayak oyunlarıyla bir şekilde karısını birinci yedeğe yazdırmayı başardı. Yapılan seçimin hemen ardından asil listede olan bir kişi her ne hikmetse seçilir seçilmez istifa etti, yerine de birinci yedek olduğu için Nedim Kaplan’ın eşi Nazlı Kaplan asil listeye girdi. Üstelik Nazlı Kaplan Ak Parti Kadın Kollarında teşkilat başkanı da oldu.

Ama ne olduysa bundan sonra oldu. Aydın kadın kollarından bazı üyelerin Ankara’yı arayarak durumu Ak Parti Genel Merkezine bildirmesinin ardından, Nedim Kaplan’ın eşi Nazlı Kaplan teşkilat başkanlığı görevinden alındı. Ak Parti’de belediye başkanı eşlerinin görev alması kesin olarak yasak olmasına rağmen Nedim Kaplan’ın büyük çaba harcayarak eşini teşkilat başkanı yaptırmasının genel merkezde büyük rahatsızlık yarattığı ve Nedim Kaplan’ın genel merkez tarafından sert bir dille uyarıldığı iddia ediliyor. Genel Merkez’den fırça yediği kulaktan kulağa yayılan Nedim Kaplan’ın büyük bir hayal kırıklığı yaşayan ve çok üzgün olan eşi Nazlı Kaplan’ı teselli edebilmek için belediyede bir görev verebileceği dedikodusu da Aydın kulislerinde sık sık dile getirilmeye başladı.

Öte yandan Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen bugün görevden alma olayını doğrulayan bir açıklama yaptı. Nazlı Kaplan’ın geçmişten beri zaten yönetim kurulu üyesi olduğunu belirten Ömer Özmen, özetle Ak Parti’de belediye başkanı eşlerinin teşkilatta görev alamayacağı şeklinde ilkesel bir uygulama olduğunu ve birkaç istisna dışında bu kuralın uygulandığını söyledi.

Nazlı Kaplan’ın uzun yıllardır kadın kollarında görev yaptığının altını çizen AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “O tarihte Nedim Bey’in bir görevi yoktu. Nedim Bey sonradan belediye başkanı oldu. Kadın kollarımızın kongresi ise daha önceden gerçekleşmişti. Yani bu sıkıntılı bir durum değil. Bu tarz konular bir istifayla da sona erebilir ya da Genel Merkez de istisnai olarak buna izin verebilir. Kısacası bu durumda kanuni bir engel yok, bunlar tamamen partimizin ilkesel duruşu ile alakalı. Bu sadece Ak Parti’nin kendi içerisinde uymaya çalıştığı temayüller silsilesi, başka bir şey değil. Biz bunlara riayet ediyoruz, hassasiyet gösteriyoruz. Hem belediye başkanı hem de Ziraat Odası Başkanı olan isimler de var. Aynı anda birçok görevi yapmakta zorluk yaşanabilir ya da akraba ilişkisi olunca yanlış anlaşılmalar olmasın şeklinde ilkesel bir duruşumuz bu. Nazlı Hanım, Nedim Bey İlçe Başkanı olmadan, Belediye Başkanı olmadan çok önceden beri, uzun yıllardır, bizim kadın kollarımızda görev yapıyordu zaten” dedi.

Bu arada olay Ak Parti'nin Aydın teşkilatında ve genel merkezde büyük rahatsızlık yarattı. Nazlı Kaplan'ın teşkilat başkanı olması ve ardından görevden alınmasının yankılarının uzun süre devam etmesi beklenirken, Nedim Kaplan'ın nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu oldu.

Özel Haber: Cemil Ağırbaşer