21 Mayıs tarihinde Covid-19 testi pozitif çıkan ve kalp hastalığı, KOAH, By-pass ameliyatı gibi geçmişi olan 63 yaşındaki Selahattin Tayfun, gerçekleştirilen tedaviler sonrasında sağlığına kavuştu. Aydın Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları servisinde tedaviye alınan Selahattin Tayfun, klinik durumunun kötüleşmesi sonrasında yoğun bakıma alındı.  Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla yapılan ve olumlu sonuçları ile umut veren İmmun Plazma ve Tocilizumab tedavilerine başlanan Selahattin Tayfun, kısa zamanda tedaviye cevap vererek 14 gün sonra koronayı yendi.  Tedavilere hızlı bir şekilde cevap veren Selahattin Tayfun’nun klinik durumunun da iyileşmesi sonrasında Enfeksiyon Hastalıkları servisine çıkarıldı. Tedavisi tamamlanan ve 63 yaşında koronayı yenerek sağlığına kavuşan Tayfun, alkışlarla hastaneden taburcu edildi.

“Uyarılara uyalım”

Taburcu olan 63 yaşındaki S.T yüksek ateş ve nefes darlığı şikâyetiyle hastaneye geldiğini belirterek “Yaşadığım çok kolay bir şey değil. Üç gün kendimde değildim, o süreçte doktorlarımız birçok ilaç ve plazma tedavisi uygulamış. Başhekimimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunarım. Lütfen devletimizin yaptığı uyarıları dikkate alalım” dedi.

“Kurallara özen gösterilmelidir”

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Sağlıklarına kavuşan ve taburcu edilen hastamıza 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyor. İçinde bulunduğumuz bu olağanüstü süreç boyunca ellerinden gelenin en iyisini yapan tüm personelimize gayretlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Halkımızdan beklentimiz Covid-19’la mücadelede bugüne kadar gösterdikleri hassasiyeti, kontrollü sosyal hayat döneminde de devam ettirmeleri ve maske, mesafe ve temizlik kurallarına özen göstermeleridir” ifadelerine yer verildi.

Haber: Uğur Eser